ГО СНС – ОСНОВАЛИ САВЕТ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

ГО СНС – ОСНОВАЛИ САВЕТ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Nece stedeti ni svoje clanove

Корупција је „морална поквареност“ и основни је узрок пропасти држава и цивилизација, јер када грађани схвате да неко може да ради шта жели а неко мора  да поштује важеће законе, нестаје љубав према таквој заједници и спремност за жртвовање и поштен рад.

Градски одбор Српске напредне странке у Лозници је руководећи се овом дефиницијом,  саопштио у  уторак на конференцији за штампу, да је формирао Савет за борбу против корупције и криминала како би се што више приближио грађанима који желе да искажу незадовољство корупцијом и криминалом у својим срединама.

– Верујемо да у нашем граду имамо подршку свих коалиционих партнера и поштених грађана које позивамо да нам се прикључе како би корупцију свели на најнижу тачку. Посебно молимо грађане да нам у овој борби помогну тако што ће Савету писаним путем пријавити све направилности на које наиђу у школству, здравству, судству, полицији, урбанизму, запошљавању… Честа је појава да се запосленима од стране послодаваца не уплаћују доприноси за пензионо и здравствено осигурање, неиздавањем фискалних рачуна у трговинама ускраћује се буџет, чиме се за рачун екстра профита трговаца ствара мањак за здравство, школство, пензионере, културу. Посебно бих желео да вас усмерим на пропале приватизације у нашем граду за које ви можда имате важне информације – рекао је проф. Здравко Д. Перић, дипл. инж. машинства који је изабран за председника овог Савета.

Проблеми корупције и криминала ће бити решавани, најпре са коалиционим партнерима преко институција система у нашем граду а о свему што не буде могло да се реши на тај начин биће обавештен први потпредседник Владе Србије Александар  Вучић.

У Савету за корупцију и криминал тренутно се налази пет чланова, који, како је рекао Перић, немају мрљу у својој биографији. У питању су инжењери, правници, економисти, али ће се њихов број временом повећавати. Први резултати се очекују за петнасетак дана о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )