ПАНТЕЛИЋИ У КУЧЕВУ – ДОБИЛИ ДЕСЕТОГ “СРЕБРНОГ ПАСТИРА”

Pantelici sa 10 pastira i unuke Dijana i Tanja Uz tekst o deset pastira

На 22. Фестивалу телевизијског етнолошког филма “ФЕСТЕФ” у Кучеву награду “Сребрни пастир” за најбољи аматерски филм добио је филм “Вршај” аутора Добривоја и Добриле Пантелић, из Доњих Брезовица. На овом фестивалу су веома успешни и ово им је десети пут да освајају “Сребрног пастира”.

– Свака награда прија, а посебно је лепо када на једном фестивалу као аутори будете награђени по десети пут јер то нешто говори. Овај филм је ове године учествовао и на фестивалу “Жисел” у Омољици где нам је додељена трећа ауторска награда. На пројекцији је наш филм добио највише аплауза док је добитник гран-прија био извиждан, тако да је неправда сада исправљена. Драго нам је што је и десети пастир дошао не само у нашу кућу, Рађевину и Лозницу и околне општине, он припада свима који нам помажу и пружају подршку нашем раду – рекао је Добривоје.

Филм “Вршај” снимљен је у засеоку Аћимовићи, у крупањском селу Шљивова, и прича о старој вршалици-машини на којој људи као некада врху пшеницу и праве мобе каквих више нема.

Пантелићи су до сада снимили више од сто филмова и добили најзначајније награде у области етнолошког и документарног фима на домаћим и иностраним фестивалима, а  једини су аматери који су за допринос југословенском филму добили плакету Југословенске кинотеке.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )