НА ПУТУ Л-1 – ПАРА ЗА КИЛОМЕТАР

Ове године је било планирано да се уради реконструкција дела пута Л 1 који од Клубаца води према Брадићу, Великом Селу, Брњцу и Драгинцу, међутим и поред урађених пројеката за два километра, биће урађен само километар јер, према речима Зорана Томића, директора ЈП “Град”, у буџету тренутно има новца за толико.

– У наредних неколико дана очекујемо почетак радова на делу од школе у Клупцима према Руњанима, једној од најлошијих деоница тог веома важног пута.  Он спада у категорију путева са тешким саобраћајним оптерећењем, па су инвестиције много веће него на осталим путевима за лакше и средње оптерећење, пошто се раде два слоја асфалта од девет плус пет центиметара. Урадили смо геомеханику комплетног пута и знамо где морамо да мењамо постељицу  50-60 центиметара, где нешто мање или не морамо уопште – каже он.

Томић објашњава да се овде не ради о пресвлачењу саобраћајнице већ комплетној реконструкцији и да је то скуп пројекат па се не може очекивати да се пут уради у целости. После овогодишњих радова, план је да се наредне послови наставе и да се епатно реконструише укупно пет километара овога пута колико је планирано.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )