У ТРШИЋУ ЦЕНТАР ЗА РЕКРЕАТИВНУ НАСТАВУ – ПРВИ ГОСТИ ЗА ВУКОВ САБОР

У ТРШИЋУ ЦЕНТАР ЗА РЕКРЕАТИВНУ НАСТАВУ – ПРВИ ГОСТИ ЗА ВУКОВ САБОР

BUDUCI CENTAR REKRETIVN ENASTAVE U TRSSICU

Вуково родно село добија објекат од близу три хиљаде квадрата са смештајним капацитетом од 150 места. Вредност инвестиције је 250 милиона динара и до сада је обезбеђено више од 80 одсто потребног новца. Објекат ће допринети развоју туризма што се уклапа у  стратегију локалног економског развоја

Изградња Центра за рекреативну наставу у Тршићу, започета крајем августа, у пуном је јеку и у првој фази радова урађено је око две трећине посла. Будући објекат на скоро три хиљаде квадратних метара имаће смештајни капацитет од 150 места, са пратећом инфраструктуром у потпуности ће задовољити све потребе  и са Вуковом спомен-школом, крај које се гради, чиниће једну целину.

Градилиште је ове седмице посетио градоначелник Видоје Петровић који каже да су Лозница и Тршић годинама чекали на овакав мултифункционални центар који ће допринети афирмацији туризма.

– У Тршићу добијамо градимо објекат за рекреативну наставу на коју ће долазити деца из читаве Србије, али он  пружа и друге могућности, очекујемо да се овде у још већој мери интензивирају радионице, кампови, да донесе одређен помак у развоју конгресног туризма. Ова инвестиција је апсолутно оправдана, са њом развој туризма добија на замаху и то је нешто што се уклапа у нашу стратегију локалног економског развоја. Важно је што су још на почетку ове године средства за изградњу обезбеђена готово у целости и искрено се надамо да ћемо наредни Вуков сабор дочекати са овим објектом који ће у потпуности бити у функцији и имати већ прве госте – рекао је он.

Вредност ове инвестиције је 250 милиона динара. За прву фазу је Министарство финансија и привреде, сектор за туризам, обезбедило је 172 милиона динара, али су радови уговорени за 52 милиона мање па ће уштеђени новац бити пренет у другу фазу радова за коју је у току јавни позив.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )