ТЕНИС – МАРКО ОСВОЈИО МАСТЕРС

ТЕНИС – МАРКО ОСВОЈИО МАСТЕРС

teniser

Деветогодишњи Марко Живановић из Јелава, члан ТК Лозница, освојио је прошлог викенда у Чачку завршни турнир сезоне – мастерс у узрасту до десет година у Тениском савезу шумадије и Западне Србије. На мастерсу је учествовало осам најбољих тенисера, а Марков успех увећава то што тренира тек годину дана и такмичи се од априла. Сезону је завршио на трећем месту ранг-листе са 205 бодова освојених у протеклих шест месеци док су их његови ривали доста пренели из прошле године.

– Срећан сам због освајања мастерса. Тенис ми не одузима много времена, успевам да га ускладим са школом и имам подршку другова и учитељице. Желим да наставим да играм и да кренем путем мог идола Ђоковића – каже надарени дечак.

Живановић је већ на првом турниру на којем је учествовао у Шапцу стигао до другог места, а онда су уследили успешни наступи и на другим теренима па је учествовао и на Државном првенству. Тренер Горан Лукић каже да је за квалитетан тенис потребна традиција, а да је овај спорт у Лозници релативно нов. школа тениса коју води постоји од 2007. године, а 2009. основан је клуб. Како каже, управо је досадашњи рад клуба допринео Марковом успеху јер су деца која дуже тренирају спаринговала са њим и спремала га за искушења.

– Надам се да ће Лозница у догледно време постати прави тениски центар јер полако одгајамо будуће тренере, судије и играче. Почели смо од нуле, а сада имамо тенисера који је у свом узрасту сигурно међу три најбоља у Србији. У априлу би требало да идемо на незванично светско првенство у Пулу, али питање је да ли ћемо финансијски моћи то да постигнемо. Тамо ће се окупити таленти из целог света и битно је да се и Марко нађе међу њима. Добар си онолико колико је добар најбољи до тебе – каже Лукић.

Марку је Комисија Тениског савеза Србије одобрила да се следеће сезоне надмеће у узрасту до 12 година, а веру у његов напредак исказао је, како каже Лукић, и град Краљево који је његовим родитељима понудио да младом тенисеру обезбеди стипендију, стан, храну и тениске терене за тренинге. Ипак, он засада остаје у Јелаву и спрема се да Лозници донесе нове титуле. Свака подршка на том путу добро је дошла.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )