ПЕТ ГОДИНА СНС – ПОТВРЂЕНО ЈЕДИНСТВО

ПЕТ ГОДИНА СНС – ПОТВРЂЕНО ЈЕДИНСТВО

DAKO– Месецима се спекулисало у медијима о нејединству у руководству странке, а овај митинг је све то демантовао – каже Јездимир Вучетић, председник лозничких напредњака, и истиче да је својом масовношћу и амбијентом, овај скуп показао колику подршку СНС ужива у Србији

 

Обележавајући пет година од оснивања, Српска напредна странка показала је у понедељак у Београдској “Комбанк арени” да има снажну подршку чланства, али и да има одлучујућу позицију у Влади Србије. Градски одбор СНС у Лозници организовао је одлазак својих чланова и симпатизера, а према речима председника Јездимира Вучетића, скуп је био импресиван.

– Масовношћу и атмосфером овај скуп показао је на симболичан начин колику подршку СНС ужива у Србији. Из целе земље људи су желели да присуствују том догађају и да на свој начин покажу да су уз странку која у овом тренутку има значајну, па и реформаторску улогу да Србију извуче из економске и свих других криза. Потезе који се чине у СНС  народ је схватио као кораке ка изласку Србије из стања безнађа и отварања перспективе – износи своје утиске председник лозничкох напредњака.

Он истиче да је било неопходно створити атмосферу поверења у људе који воде државу и да најављена борба против корупције и криминала показују конкретне ефекте.

– Месецима се спекулисало у медијима о нејединству у руководству странке, а овај митинг је све то демантовао. Пре свега, злурадо се инсистирало на нејединству председника државе Томислава Николића и председника странке и потпредседника Владе Србије Александра Вучића. После скупа у Београду сасвим је јасно да не постоји никакво несагласје, напротив. Сваки на свој начин је учинио много ствари препознатљивих у народу. Вучић на плану борбе против корупције и криминала, борбе за статус Косова, за економски опоравак, а Николић у борби да поврати стару славу Србије – наглашава Вучетић.

Он је указао и на подршку коју странка има у свету чињеницом да је скупу присуствовао велики број дипломата, од којих су неки као говорници подржали све мере које Србија чини у овом тренутку.

На наше питање да ли је у “Арени” СНС заправо почела предизборну кампању, Вучетић каже да постоје такве дилеме, али да прослава у Београду није била у тој функцији.

– Калкулације да ли ће избора бити или не су присутне јер и Вучић, као и сви други лидери странака по овом питању имају подељена мишљења. Једни тврде да су избори неопходни, а други сматрају да би они успорили процесе у којима је Србија. У сваком случају, пре јануара о изборима не може бити говора, док се не добије датум о почетку преговора за приступање Србије Европској унији. После тог датума све ће бити извесније – тврди Вучетић.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )