САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА – НАЈТРАЖЕНИЈИ ТЕКСТИЛЦИ

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА – НАЈТРАЖЕНИЈИ ТЕКСТИЛЦИ

Najvise mladihНа октобарском Сајму запошљавања одржаном у уторак у Лозници учествовала су 33 послодаваца који су тражили 150 радника. Најтраженији су били радници текстилне, прехрамбене и металско-машинске струке

Сајмови запошљавања које два пута годишње организује Национална служба за запошљавање, пружају прилику незапосленима да на једном месту, у истом дану, конкуришу на више радних места у складу са стручним способностима и интересовањима а послодавцима да пронађу потребну радну снагу.

На овогодишњем јесењем сајму запошљавања учествовала су 33 послодавца, већином из Лознице који су тражили 150 радника од првог до седмог степена стручне спреме.

– Пошто ефекте сајма пратимо у наредних шест месеци, сада можемо да кажемо да је на пролећном сајму одржаном 19. априла запослено 56 људи. Собзиром на то да је сада јесењи сајам, задовољни смо бројем пријављених послодаваца, јер се поједини послови прекидају током зиме – рекла је  Славица Васиљевић, директорка лозничке филијале Национале службе за запошљавање.

Послодавци су тражили раднике текстилне струке (конфекционари и шивачи), прехрамбене (кувари, пекари, конобари, месари, прехрамбени техничари, инжењери прехрамбене технологије, кондиторски инжењери), затим за грађевинске струке (зидари, тесари, молери, керамичари, паркетари). Пет осигуравајућих кућа тражило је агенте и саветнике осигурања, а неколико предузећа раднике металско-машинске струке (металостругари, заваривачи са атестима за којима стално постоји потреба, металоглодачи, бравари, ауто-механичари, инжењери машинства.

Тражени су и радници електроструке (електричари и електротехничари), здравствене делатности (козметичари и физиотерапеути), дрвно-прерађивачке делатности (брентисти и дрвосече) а потреба има и за дипломираним економистима.

Предност сајма је што незапослени имају прилику да у директном контакту са послодавцима и представницима фирми добију потребне информације, понуде своје биографије или се договоре око услова за запошљавања.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )