ОДРЖАНА “ДЕЧЈА НЕДЕЉА” – МАМА И ТАТА, ЖЕЛИМ СЕСТРУ ИЛИ БРАТА

ОДРЖАНА “ДЕЧЈА НЕДЕЉА” – МАМА И ТАТА, ЖЕЛИМ СЕСТРУ ИЛИ БРАТА

decjaМаскенбалом малишана предшколског узраста у пешачкој улици, на платоу испред Вуковог дома културе, данас ће бити завршено обележавање овогодишње “Дечје недеље” у Лозници која је почела у понедељак.

Током ове седмице свакога дана малишани су имали тематске програме којима су показали своју креативност, машту и пренели одраслима своје жеље. Понедељак је био  дан дечјих жеља, а они су их слали путем песме, игре и цртежа. Наредног су  имали спортске активности, среда је била резервисана за музичке жеље, а четвртак за цртање кредом на асфалту. Овогодишњу “Дечју недељу”, која је одржана под мотом “Слушајте мама и тата, желим  сестру или брата”, отворио је др Јездимир Вучетић, заменик градоначелника, који је рекао да ће  град сигурно учинити све да сви дани у 52 недеље у години буду испуњени радошћу за оне који су нам најмилији.

– Град ће, имајући у виду да је у Србија у проблему наталитета, учинити све да допринесе побољшању те тамне слике. Не живимо у сретним временима, али се надамо да ћемо у временима која долазе  и напорима које чини Влада и наша градска управа, сигурно успети да од Србије направимо државу у којој ће се угодно живети и да ћемо у времену које долази моћи да кажемо да живимо у срећном граду – рекао је он, подсећајући да локална самоуправа финансијски, можда и највише у Србији,  подржава породиље, труднице, добре ученике и студенте.

Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, рекао је да је ова седмица прилика да се подсетимо на децу и младе, неправде које се чине деци, и одговорности коју родитељи, породица, локална самоуправа и држава имају према њима.  Како је казао, најодговорније ћемо се бавити децом ако од Лознице направимо град у коме ће деца имати добру садашњиост и сигурну будућност.

Обележавање “Дечје недеље” организовала је градска управа са Друштвом учитеља Лознице, обдаништем “Бамби”, лозничким основним и средњим школама, Домом за децу и омладину “Вера Благојевић”, Црвеним крстом и Центром за социјални рад.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )