ТАКСИ ПРЕВОЗ – ЦРВЕНЕ И НАРАНЏАСТЕ ТАБЛИЦЕ

Такси возачи у Лозници коначно могу да одахну. После бројних недоумица Скупштина града је на последњој седници, коначно донела одлуку ко од њих може за превоз путника да користи возило које не мора да задовољи услове у погледу границе издувне емисије гасова прописане нормом ЕУРО 3, а ко ће од њих морати да за те намене користи возило које испуњава овај услов. Наиме, новом одлуком о начину обављања такси превоза у Лозници, регистровани ауто такси превозници који поседују такси дозволе издате пре 30. децембра 2009. године а чије возило не испуњава услове прописане нормом ЕУРО 3, могу обављати делатност само под условом да је возило уписано у такси дозволи али ће  оно и даље бити обележено такси таблицом црвене боје. Ако промене возило оно мора да испуњава услове прописане овом нормом а превозници ће добити нову такси дозволу и таблице наранџасте боје. Такође и сви новорегистровани таксисти морају да испуњавају прописану норму.

Према званичним подацима  у нашем граду регистровано је 188 такси превозника, од којих је 61 са старим такси дозволама а новорегистрованих 127. Због појаве тзв. дивљих таксиста

поједини одборници затражили су да се повећа инспекцијски надзор како би се увео ред, јер ће у противном аутобуси који обављају локални превоз остати без путника.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )