ЈП “ВОДОВОД” – СКУПЉА ВОДА ЗА 13 ОДСТО

Воду утрошену прошлог месеца грађани плаћају по новим, вишим ценама што су видели када су добили рачун обједињене наплате за август. Према речима Драгана Павловића, заменика директора “Водовода”, цена воде увећана је за домаћинства 13 одсто и то је последња корекција у овој години.

–  Корекција цена усклађена је са тарифним програмом Немачке развојне банке  КФЊ  у чијем  смо финансијском програму.  Домаћинства сада, са ПДВ и водним доприносом, кубик воде плаћају 66,10 динара, канализација је 32,50, тако да је укупна цена  98,60 динара. Ово је последње повећање ове године, а према неким проценама од следеће ће цена вероватно стагнирати. Последњу корекцију цена имали смо на почетку године. Цена за привреду није мењана скоро годину и по дана, што је у складу са тарифном студијом, а и према Закону о комуналним делатностима препорука је да се временом цене изједначе са домаћинствима. Иначе, цена воде за правна лица је 140,92 динара,  канализације 70,14, односно  укупно 211,06 динара – каже Павловић.

“Водовод” потрошњу мери са око 26.000 водомера, а тренутно од корисника укупно потражује 377,8 милиона, од чега домаћинства дугују  290,4 милиона динара, а остало је дуг привреде.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )