У ХТП “БАЊА КОВИЉАЧА” – ДОБИЛИ НАДЗОРНИ ОДБОР

Прошле недеље у Бањи Ковиљачи одржана је конститутивна седница Скупштине ХТП “Бања Ковиљача”, рекао је за ЛН Дејан Сталовић, члан Градског већа задужен за туризам. Тиме је више од две и по године од подржављења овог предузећа начињен корак ка решавању судбине ХТП.

Влада Србије поставила је Живка Стефановића, дипломираног агроекономисту за представника државног капитала у Скупштини ХТП. Он је имао овлашћење да изабере надзорни одбор у коме су Миодраг Симић, дипломирани правник из Лознице, Славољуб Спајић, дипломирани економиста из Лознице, и Дејан Сталовић, дипломирани економиста из Бање Ковиљаче. Скупштини су присуствовали и мањински акционари, представници запослених у  ХТП . Сталовић каже да ће се Надзорни одбор за неколико дана састати и размотрити најактуелније проблеме овога предузећа.

Као власник ХТП од краја јануара 2011. у Агенцији за привредне регистре уписана је држава Србија. Тада је уписана вредност државног капитала ХТП од 8,6 милиона евра, а акцијског 17.000 евра. У највећем туристичком предузећу Подриња, 2002. покренута је приватизација али због нерешених имовинско-правних односа оно није имало ниједну аукцијску продају.

У оквиру ХТП налазе се  хотел “Подриње” , одмаралиште “Гучево”, “Кур-салон”, грил ресторан “Три чесме” и млечни ресторан “Подриње”, виле “Босна” и “Ковиљача”, хотел “Београд и ауто-кампови на Дрини и Гучеву. Од ових објеката у функцији су само “Подриње” и сезонски “Кур-салон”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )