СКУПШТИНА ГРАДА  – НЕДОВОЉНО ПУЊЕЊЕ БУЏЕТА

СКУПШТИНА ГРАДА – НЕДОВОЉНО ПУЊЕЊЕ БУЏЕТА

vera unkovicУ  првих шест месеци приходи буџета града Лознице остварени су са 40,98 одсто од планираних за ову годину, док расходи износе 31 одсто од планираних. Како је речено у уторак на седници Скупштине града већи прилив средства очекује се у другој половини године

На првом заседању после летње паузе одборници Скупштине града су после дуже расправе усвојили Извештај о извршењу буxета града за првих шест месеци ове године. Према речима Вере Унковић, начелнице Одељења за финансије и друштвене делатности, приходи буxета града у првом полугодишту износе 805,998 милиона динара и остварени су са 40,98 одсто од планираних на годишњем нивоу. Порески приходи су остварени са 39,5 одсто, порез на доходак и добит са 41,2 , а порез на имовину са 31,98 одсто. У истом периоду расходи буxета износе 668,675 милиона динара што је 31 одсто од планираног.

И са смањеним приходима покривене све обавезе

Како је рекла, на приходе се негативно одразило и смањење пореза на зараде са 12 на десет одсто пошто 80 одсто од тога припада локалним самоуправама.

– Буџет је ликвидан, измирује све своје обавезе и то је у овом тренутку најважније, динамика остварења прихода прати динамику расхода и издатака. Од 1. априла ступио је на снагу Закон о роковима измирења обавезе према приватном сектору који износи 45 дана. Буџет и сви његови корисници испуњавају своје обавезе, а такав  тренд  ће се и наставити. У противном, као казну, Република би нам укинула трансферна средства – рекла је Унковићева.

 

Опширније у штампаном издању и на сајту novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )