УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА – КОРАК ДАЉЕ

УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА – КОРАК ДАЉЕ

Gordana Lazic Rasevic i Ljiljana Nikolic ISECI IVANUНастављено остваривање пројекта “Унапређење пословног окружења на локалном нивоу”, а у овој фази привредници и грађани могу предлагати како поједноставити административне процедуре

Након што је у јулу у Лозници почело остваривање пројекта “Унапређење пословног окружења на локалном нивоу”, у понедељак је почела нова фаза постављањем у шалтер-сали градске управе кутије у којој грађани и привредници могу остављати предлоге у вези са поједностављењем одређених поступака. Љиљана Николић, начелница Одељења за локални економски развој и координатор пројекта у Лозници, каже да је сада циљ прикупити сугестије привреде, грађана, удружења грађана и невладиних организација како би се одређене процедуре поједноставиле и олакшало прикупљање документације. Досада су пописане све административне процедуре, евидентиран сваки поступак, забележено име и контакт сваког службеника задуженог за одређени поступак, његова сврха и рок за спровођење. У уторак и среду у наредне две недеље у градској управи биће одржане такозване фокус групе на којима ће привредници моћи да изнесу своје мишљење којим ће се у даљем поступку у великој мери руководити стручњаци за регулаторну реформу. Координатор пројекта из београдског Центра за добро управљање “Оптимус” Гордана Лазић Рашевић каже да је мишљење привредника од великог значаја.

– Желимо да прикупимо коментаре и предлоге пре свега пословног сектора, али и грађана, и позивам их да их доставе, али и да дођу на “фокус групе” како би изнели своје мишљење – каже Рашевићева која је стручњак за регулаторну реформу.

У уторак ће бити одржан састанак прве “фокус групе” за урбанизам и грађење, а потом за комуналне делатности, са акцентом на заузеће јавне површине, док ће у среду бити одржана “фокус група” за заштиту животне средине, а затим и група за привреду и пољопривреду.

Грађани и привредници предлоге могу достављати убацивањем у кутију у шалтер-сали, или слањем градској управи путем обичне и електронске поште (реформаЖлозница.рс). Пројекат финансира Швајцарски државни секретаријат за економске послове у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и “Оптимусом”. Поред Лознице у овом кругу учествује још пет градова и општина, а у десет локалних самоуправа које су пројекат већ спровеле остварена је уштеда виша од 200 милиона евра.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )