КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – ПЕНАЛ РЕШИО ДЕРБИ

КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – ПЕНАЛ РЕШИО ДЕРБИ

omlИз комшијског дербија са крупањским Рађевцем, омладинци ФК Лозница изашли су као победници Вићићевим голом са беле тачке у 65. минуту. Суботња утакмица другог кола Колубарско-мачванске групе Омладинске лиге на терену Подриња у Лозничком Пољу није обиловала лепотом, а домаћи су се мучили да запрете противничком голу. Зелено-бели су поседовали лопту, али и даље муку муче са реализацијом, нису искористили три, четири крајње изгледне прилике и још увек нема играча спремног да преузме одговорност и реши утакмицу. У дуелу са Крупањцима одскочио је Новица Ковачевић чија би суботња игра и борбеност могли послужити за узор саиграчима. Гости нису били превише опасни у нападима, имали су, међутим, доста прекида, али је стандардно поуздани голман Лознице Марко Цветиновић суверено владао шеснаестерцем па му је свака лопта завршавала у рукама. Најважније је то што су нова три бода уписана, али следе јачи противници па се мора много боље.

– Резултат јесте најважнији, али смо из доброг поседа морали дати више голова. Касни гол уноси нервозу у екипу па пропуштамо прилике. Ни терен нам није одговарао, више нам годе они великих димензија на којима се можемо размахати, али очекивао сам овакву утакмицу јер екипу Рађевца краси борбеност и игра на ивици жутог картона, позиционо се добро померају и тешко је пробити бункер. Били су близу бода. Појединци из нашег тима не схватају значај омладинске селекције и шта значи грб клуба за који играју. Недопустива је равнодушност пар играча и где год будемо могли наћи замене, то ћемо и урадити. Покушаћемо да дођемо до препознатљиве игре и ова два, три играча 95. годишта морају јој дати тон, а млађи га морају прихватити. Нема разлога да не наставимо добре игре из прошле сезоне – каже Дарко Милановић, тренер омладинске селекције ФК Лозница.

У недељу момке очекује увек незгодно гостовање Радничком у Ваљеву, где су услови за игру изузетно тешки, али Милановић каже да ће екипа покушати да се врати са сва три бода.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )