КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – ПЕНАЛ РЕШИО ДЕРБИ

КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – ПЕНАЛ РЕШИО ДЕРБИ

omlИз комшијског дербија са крупањским Рађевцем, омладинци ФК Лозница изашли су као победници Вићићевим голом са беле тачке у 65. минуту. Суботња утакмица другог кола Колубарско-мачванске групе Омладинске лиге на терену Подриња у Лозничком Пољу није обиловала лепотом, а домаћи су се мучили да запрете противничком голу. Зелено-бели су поседовали лопту, али и даље муку муче са реализацијом, нису искористили три, четири крајње изгледне прилике и још увек нема играча спремног да преузме одговорност и реши утакмицу. У дуелу са Крупањцима одскочио је Новица Ковачевић чија би суботња игра и борбеност могли послужити за узор саиграчима. Гости нису били превише опасни у нападима, имали су, међутим, доста прекида, али је стандардно поуздани голман Лознице Марко Цветиновић суверено владао шеснаестерцем па му је свака лопта завршавала у рукама. Најважније је то што су нова три бода уписана, али следе јачи противници па се мора много боље.

– Резултат јесте најважнији, али смо из доброг поседа морали дати више голова. Касни гол уноси нервозу у екипу па пропуштамо прилике. Ни терен нам није одговарао, више нам годе они великих димензија на којима се можемо размахати, али очекивао сам овакву утакмицу јер екипу Рађевца краси борбеност и игра на ивици жутог картона, позиционо се добро померају и тешко је пробити бункер. Били су близу бода. Појединци из нашег тима не схватају значај омладинске селекције и шта значи грб клуба за који играју. Недопустива је равнодушност пар играча и где год будемо могли наћи замене, то ћемо и урадити. Покушаћемо да дођемо до препознатљиве игре и ова два, три играча 95. годишта морају јој дати тон, а млађи га морају прихватити. Нема разлога да не наставимо добре игре из прошле сезоне – каже Дарко Милановић, тренер омладинске селекције ФК Лозница.

У недељу момке очекује увек незгодно гостовање Радничком у Ваљеву, где су услови за игру изузетно тешки, али Милановић каже да ће екипа покушати да се врати са сва три бода.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )