ЈП “ТОПЛАНА” – ГАС ГУРА ПОСКУПЉЕЊЕ

ЈП “ТОПЛАНА” – ГАС ГУРА ПОСКУПЉЕЊЕ

TOPLANA U NOVOJ TOPLANIПоскупљење гаса за домаћинства у Србији, у просеку од 4,4 одсто, од 1. септембра довешће и до промене цене грејања. У “Топлани” кажу да корекција цене услуге грејања следи, а колика ће бити још је рано говорити.

– Наша топлана је готово потпуно гасификована и поскупљење природног гаса сигурно утиче на даљи рад и цену наше услуге. Ове седмице треба да завршимо рачуницу, видимо колико би поскупљење било и онда се са захтевом за корекцију  цене обратимо оснивачу. Ми смо у тарифном систему и имамо методологију коју морамо да примењујемо. Захтев ћемо поднети пре почетка грејне сезоне и у нову бисмо ушли са новом ценом уколико нам буде одобрена – каже Милан Панић, директор предузећа.

“Топлана” је последњи пут мењала цену грејања у новембру прошле године када је Градско веће за стамбени простор одобрило  повећање за 20 одсто, а пословни умањење за 13,73 одсто. Такав ценовник је усклађен са уредбом Владе Србије којом су одређене минималне и максималне цене грејања за ту грејну сезону. Са ПДВ-ом од 1. новембра за плаћање на 12 месеци грејање у Лозници кошта 100,18 динара по квадратном метру за стамбени и 150,27 динара за пословни простор.

Према Панићевим речима припреме постројења су у току и “Топлана” ће бити спремна за нову грејну сезону. У току је прикључење “Лозничанке” на даљинско грејање, монтажа два котла у локалним котларницама у Бањи Ковиљачи и “Мода”, а ових дана почеће и уградња калориметара који су стигли у предузеће. Иначе, дуговања корисника и даље су велика, тренутно око 186 милиона динара.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )