ФОНД ЗА РАЗВОЈ ГРАДА – НА РАСПОЛАГАЊУ СТО МИЛИОНА

ФОНД ЗА РАЗВОЈ ГРАДА – НА РАСПОЛАГАЊУ СТО МИЛИОНА

nikola dragicevicУ наредних десетак дана Фонд за развој града расписаће конкурс за доделу субвенционисаних кредита за пољопривреднике и предузетнике. Конкурс ће бити отворен све док има пара у фонду за ову годину

 

Са сто милиона динара из градског буџета Фонд за развој града подржаће пољопривреднике и предузетништво, а новац ће пласирати кроз субвенционисане кредите. Према речима Николе Драгићевића, директора Фонда, конкурс ће бити обављен у првој половини септембра.

– Ових дана улазимо у реализацију програма мера подршке пољопривреди и предузетништву са намењених сто милиона динара. Износ ће бити пласиран кроз субвенционисане кредите преко Комерцијалне банке са каматном стопом од три одсто на годишњем нивоу, што је најповољније у Србији. Грејс период је од 12  до 36 месеци колико износи за вишегодишње пољопривредне засаде. Конкурс ће бити објављен наредних дана, није временски ограничен и трајаће до утрошка средстава – каже Драгићевић додајући да ће и наредне године Фонд уложити исту суму новца.

Фонд за развој града основала је локална самоуправа пре две године ради развоја и унапређења привреде, пољопривреде, предузетништва и јачања и развоја приватно-јавног партнерства на територији Лознице. Како је тада најављено, град ће у првих пет година његовог функционисања издвајати најмање пет одсто градског буџета док ће касније износ увећавати сразмерно расту буџета.

Фонд могу користити грађани, пољопривредна газдинства, регистрована удружења, земљорадничке задруге, привредна друштва и предузетници.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )