У  ВУКОВОМ ТРШИЋУ – НИЧЕ ОБЈЕКАТ ЗА РЕКРЕАТИВНУ НАСТАВУ

У ВУКОВОМ ТРШИЋУ – НИЧЕ ОБЈЕКАТ ЗА РЕКРЕАТИВНУ НАСТАВУ

OBJEKAT ZA REKREATIVNU NASTAVUВуков Тршић добиће ускоро објекат смештајних капацитета од око 150 места и садржајима за одржавање предавања, семинара и слично. Репрезентативна зграда биће грађена поред Вукове спомен школе, а радови треба да почну наредне седмице.

Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, уговор је потписан ове седмице, а извођач радова је лозничко предузеће за пројектовање и инжењеринг “МБМ Рад” које је имало најповољнију понуду.

– Ове седмице извођач је почео припрему терена, а наредне треба да крене са радовима који ће трајати 90 дана. Вредност инвестиције је око 200 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство финансија и привреде, сектор за туризам. Са одобреним новцем објекат треба да буде стављен под кров, постављена столарија, електроинсталација и остало, а предстоји нам израда пројекта спољњег уређења и кухиње. Ово је веома значајан пројекат који ће знатно унапредити понуду Тршића коме је недостајао такав садржај – каже он за ЛН.

Према његовим речима, Тршић је право место за изградњу оваквих капацитета за рекреативну наставу и садржајима за одржавање предавања, семинара, конгреса слависта, филолога, републичког такмичења ученика из српког језика  и слично јер годишње има скоро 100.000 посетилаца.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )