КОШАРКА: АЛЕКСАНДРА ЦРВЕНДАКИЋ О ВЕЛИКОМ УСПЕХУ ЈУНИОРКИ – БРОНЗА СИЈА ЗЛАТНИМ СЈАЈЕМ

КОШАРКА: АЛЕКСАНДРА ЦРВЕНДАКИЋ О ВЕЛИКОМ УСПЕХУ ЈУНИОРКИ – БРОНЗА СИЈА ЗЛАТНИМ СЈАЈЕМ

crvendakicКада се то од њих најмање очекивало јуниорке Србије освојиле су треће место на Првенству Европе у  Хрватској. У борби за бронзу младе кошаркашице савладале су Холандију са 57:56. Одлучујући кош постигла је Драгана Станковић уз звук сирене. Овом великом успеху значајан допринос дала је и Лозничанка (сада игра за Црвену звезду) Александра Црвендакић.

– Поносна сам на оно што смо постигли. Бронзана медља за нас има златан сјај, а да смо имали мало среће и да није било судијских грешака у полуфиналу против Француске (Србија изгубила са 62:60) златна медаља не би остала само наш сан. Било нам је јако тешко после тог несрећног пораза, али дивна публика у Вуковару фантастичним навијањем успела је да нас подигне и да нам да додатну енергију. Публика нам је дала “крила” кад је било најпотребније. Бориле смо се за сваку лопту, све кошаркашице су дале максимум и заслужено смо победиле одличну репрезентацију Холандије – каже Александра.

Кошаркашице Србије (играчице до 18 година) одиграле су на шампионату у Вуковару девет утакмица. Једна од најтежих била је у четвртфиналу када су се састале са репрезетацијом Русије.

– Рускиње су веома талентоване, високе су и физички су много јаче од нас, али поново смо уз сјајну подршку навијача успели да остваримо велику победу. Како су утакмице одмицале подизале смо форму и све смо боље играле – истиче Црвендакићева.

Александра  је за своје игре добила још једно лепо признање. Изабрана је у идеалну петорку шампионата (као и Драгана Станковић).

– За мене је то велика част и подстрек да радим још више. Наш избор у идеалну петорку је још једна потврда да се у Србији игра добра кошарка и да имамо много талентованих кошаркашица. Наша кошарка има будућност – поносно каже Александра.

Речи похвале стижу и од Ане Јоковић, потпредседнице КСС  која је изјавила да су девојке као што су Александра и Драгана показале да сениорке не треба да брину за своје наследнице. Селектор јуниорске репрезентације Србије Зоран Ковачић, најавио је да ће се ове две кошаркашице наћи на списку сениорске репрезентације (овог лета биле на припремама са сениоркама).

Иако је сада члан београдске Црвене звезде редовно прати збивања и у женској кошарци у Лозници.

– Веома ми је жао што се некадашња одлична екипа распала. У клубу остале само најмлађе кошаркашице, веома су талентоване и сигурно је да ће за пар година постизати запажене резултате и у старијем узрасту. Лозничка кошарка има будућност, али мора много да се ради и да се улаже у кошаркашице. У Звезди имам одличне услове за рад и од сениорки сам научила како треба да се бори за свој клуб и репрезентацију – каже Црвендакићева.

Александра, је иначе одлична ученица и, како каже, уз добру организацију могу да се ускладе школске и спортске обавезе.

– Све се може кад се хоће – поручује Црвендакићева.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )