КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – НЕУИГРАНИ ДО ПОБЕДЕ

КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ГРУПА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ – НЕУИГРАНИ ДО ПОБЕДЕ

omladinciОмладинци ФК Лозница остварили су важну победу на почетку првенства Колубарско-мачванске групе Омладинске лиге савладавши са 3:1 у гостима лајковачки Железничар. Лозничани су касно почели припреме и то се осећа у игри, али су ипак надиграли новајлију у лиги и поред три постигнута, пропустили прилику да постигну бар још четири гола. Тренер Дарко Милановић задовољан је победом, али и свестан свих недостатака у тиму.

– Победа је заслужена, али је требало да буде убедљивија. Практично смо у средишњем делу припрема и имамо снаге за шездесетак минута игре. Физички смо још увек далеко од жељене спреме, мало смо радили заједно  па има грешака и у померању линија. Тренутно можемо рачунати на одређени број играча, ту је и пар њих 1997. годишта, попут Дукића који је био међу бољима у овом мечу, па верујем да ће све доћи на своје место и да ћемо направити солидан тим – каже Милановић.

У неуиграној екипи упадљив је значај два-три играча генерације 95. који воде тим и осмишљавају игру. Очигледно је, међутим, да омладинци 96. и прикључени кадети 97. годишта нису навикнути да слушају упутства која им даје голман, а први чувар мреже Марко Цветиновић (1995) то одлично ради. Када буду почели да га слушају, боље ће се постављати, затварати прилазе голу и играти далеко сигурније.

Радује то што је и у првој утакмици нове сезоне настављена традиција да се противничка мрежа начне у првих двадесетак минута, а први гол у првенству постигао је дебитант Филиповић. Прецизни су били још Алимпић и Пантелић, а неколико изгледних прилика отишло је у заборав.

Омладинци сутра у десет, у Воћњаку, дочекују крупањски Рађевац, а Милановић очекује победу и истиче значај још пет дана припрема између утакмица.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )