САЈАМ ОМЛАДИНСКОГ ТУРИЗМА – ВЕЛИКА ПРИЛИКА ЗА МЛАДЕ

САЈАМ ОМЛАДИНСКОГ ТУРИЗМА – ВЕЛИКА ПРИЛИКА ЗА МЛАДЕ

Na Sajmu omladinskog turizmaСајам окупио 32 излагача из туристичко-угоститељског сектора и пратећих делатности са идејом да успоставе сарадњу и олакшају набавку или пласман производа

Завршни догађај пројекта “Сајам омладинског туризма”, који је Установа за физичку културу “Лагатор” спровела у сарадњи са лозничком Канцеларијом за младе, одржан је у среду у свечаној сали Спортског центра и окупио је тридесетак учесника. Сајам је осмишљен како би се пружаоци услуга смештаја и исхране повезали са произвођачима хране, пића, сапуна, одевних предмета, или сувенира и да би се једнима олакшала набавка, а другима пласман производа. Пројекат је почео у јуну “Фестивалом младости” на којем су наступали локални рок-састави и Ђорђе Давид са својом групом, а потом је организована дводневна обука за младе који се баве туризмом и пратећим делатностима. Пројекат је завршен сајмом одржаним у среду који је отворио градоначелник Видоје Петровић.

– Оно што видимо на овим штандовима охрабрује нас и обавезује да већ наредних дана предузмемо озбиљне кораке ка повезивању свих вас који сте на било који начин укључени у туристичко-угоститељски сектор, или му као произвођачи можете пружити подршку. Руководство града учиниће напоре да вас подржи, повеже и интегрише јер је ово велики инвестициони потенцијал и велика шанса за младе, али и друге који се баве овом активношћу – рекао је Петровић и најавио да ће већ наредне седмице бити одржан састанак са онима који су излагали на сајму.

Градоначелник је рекао да ће се у граду наћи простор у којем ће сви моћи да изложе своје производе тако да их грађани и посетиоци свакодневно могу погледати и купити јер је неопходно да то добије економски карактер.

Излагаче и посетиоце сајма поздравио је и заменик градоначелника др Јездимир Вучетић који је нагласио да се по први пут обишавши излагаче напунио позитивном енергијом и надом.

– Оваква шароликост идеја и ентузијазам, враћају ми наду да за Србију има спаса зато што имамо младе људе са добрим идејама. Свим силама стаћемо иза вас и подржати ваше замисли. То какве креативце имамо у Лозници даје наду да ћемо у туризму постати оно што желимо да будемо – казао је Вучетић.

Међу 32 излагача налазили су се они који се баве хотелијерством, сеоским туризмом, велнес и спа центрима, производњом вина, ракије, сокова, хране, кондиторских производа, рукотворина и сувенира. Канцеларија за младе пратиће у наредном периоду успешност пројекта, односно колико је ефекта имао на успешност учесника. Уколико се покаже да је пројекат успешан, Тања Глишић, шефица Одсека за младе у градској управи, каже да ће бити организован и следеће године уз наду да ће министарство имати разумевања и поново га финансирати.

Носилац посла око “Сајма омладинског туризма” била је УФК “Лагатор”, а остварила га је Канцеларија за младе. Министарство финансија и привреде финансирало га је са укупно милион динара.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )