ЈП “ТОПЛАНА” – МОНТИРАЊЕ  КОТЛОВА

ЈП “ТОПЛАНА” – МОНТИРАЊЕ КОТЛОВА

NOVI KOTAO U MODIОве седмице почело је монтирање два нова котла у котларницама “Мода” и “Бања Ковиљача” која су  стигла крајем прошлог месеца, кажу у лозничкој “Топлани”.

– Ове седмице наши мајстори завршавају коришћење слободних дана и почеће монтажу два котла укупне вредности 9,1 милион динара, без ПДВ-а. Котао снаге 2,6 мегавата, биће инсталиран  у “Моди” док котларница у Ковиљачи добија други од 3,5 мегавата. Њихов основни енергент је природни гас, а алтернативни мазут, имају велику енергетску ефикасност и треба да донесу уштеде на нормативној потрошњи природног гаса. Очекујемо да буду инсталирани за десетак дана и  на почетку грејне сезоне биће пуштени у пробни рад – каже Милан Панић, директор предузећа.

Према његовим речима, овог месеца ради се на ремонту и сервису подстаница и припреми система за нову грејну сезону.  Како би почетак грејања прошао са што мање проблема, “Топлана” је кориснике позвала да пријаве евентуалне кварове на својим инсталацијама. По завршетку грејне сезоне добијено је око 80 оваквих пријава, екипе су прионуле на посао и остало је да се отклони још тридесетак кварова. Иначе, током грејне сезоне било их је око 300 и њих је иначе, сваке године све мање пошто је, објашњава Панић, минулих година доста тога већ урађено.  Поправке “Топлана” ради бесплатно, али је трошак корисника услуга грејања набавка резервних делова за радијаторе.

Из предузећа поново апелују да се дуговања измире и омогући сигуран почетак нове сезоне и набавка неопходних енергената. Тренутно од корисника потражују нешто мање од 190 милиона динара.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )