НА ОЛИМПИЈАДИ У БУГРАСКОЈ – СРЕБРО ЗА СРБИЈУ

НА ОЛИМПИЈАДИ У БУГРАСКОЈ – СРЕБРО ЗА СРБИЈУ

raDOVAN MICANOVICПрошле суботе у Бугарској је завршена Олимпијада за особе оштећеног слуха. Репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу у рукомету, а боје наше земље бранио је и Радован Мићановић (22) из Доњег Добрића.

– Велика ми је част што сам носио дрес Србије и што сам својим играма допринео да освојимо сребрну медаљу. У финалу смо изгубили од Хрватске са 31:24. Хрвати су били бољи и заслужено су славили. Постигао сам један гол у том мечу и презадовољан сам због тога. Ово је велики успех наше селекције – каже Мићановић.

Србија је у предтакмичењу победила Русију са 29:18 и Турску са 34:20, док је у полуфиналу била боља од Немачке коју је савладала са 30:23.

Радован је свестрани спортиста (освајао је медаље у бацању кугле, скоку у вис и другим дисциплинама), а био је и ђак генерације у основној и средњој школи (школа за особе оштећеног слуха Стеван Дечански у Београду). Завршио је за техничара графичке припреме. Тренутно није ангажован ни у једном клубу а како каже, највероватније, ће почети да тренира за РК Гучево из Бање Ковиљаче.

– Тренер Гучева Жељко Кукић много ми је помогао да се добро припремим за напорно такмичење. Тренирали смо петнаестак дана и захвалан сам му због тога. И наредних година очекују ме важна такмичења тако да ће ми добро доћи игре у клубу. Предстоји ми Светско првенство у Турској догодине, Првенство Европе у Немачкој 2016., па онда поново Олимпијада (Турска) 2017. године. Обећавам нове медаље – поручује Мићановић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )