У ДОМ ЗДРАВЉА У ЛОЗНИЦИ – СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ

У ДОМ ЗДРАВЉА У ЛОЗНИЦИ – СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ

DONACIJAУ лознички Дом здравља ових дана стигла је помоћ из Швајцарске у вредности око 15.000 евра. Због „процедуралних проблема“ на царини у Трбушници и Каракају, пакети лежали у магацину месец дана!

Група за подршку села „Баре“ из Балерна у Швајцарској и брачни пар Рене и Славица Сладић прикупили су помоћ за лознички Дом здравља у вредности преко 15.000 евра. Група “Баре” поклонила је неколико нових болничких кревета на хидраулику, комоде, душеке, постељину, инвалидска колица и триста униформи, а брачни пар Сладић опрему за Хитну службу, униформе и 6.000 швајцарских франака. Према речима др Зорана Николића, директора Дома здравља, ова вредна помоћ стигла је са кашњењем од месец дана јер, како су им објаснили на царини у Трбушници, проблем су представљали кревети на хидраулику пошто таква врста робе не постоји у нашим царинским папирима?!

– Ето какву смо поруку упутили људима који су нам послали ову хуманитарну помоћ и не само њима већ и другима који би хтели да помогну. Ниједна царина није правила проблеме осим наше у Трбушници и Каракају. Хтели су да задрже човека који је помоћ  довезао и који је требало да се врати на посао на клинику у Лугано све док се роба не оцарини. Успео сам да се она истовари и ево тек после месец дана смо је добили. Надам се да ће држава санкционисати овакав поступак како се то више никада не би догодило – каже огорчено др Николић.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )