ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – УБЕДЉИВО ДО ВРХА

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – УБЕДЉИВО ДО ВРХА

OmladinciОмладинска селекција ФК Лозница оставила је иза себе успешну сезону у којој је убедљиво дошла до титуле првака Колубарско-мачванске лиге још пре последњег кола. Протутњали су омладинци регионом изгубивши свега једну утакмицу и ремизирајући две, од којих је једна била у последњем првенственом колу у дербију са Мачвом који није одлучивао ни о чему и у који се ушло са ослабљеним саставом. Тренер Дарко Милановић задовољан је показаним у сезони и првим баражним двомечом у којем је надиграно Смедерево.

– Момци су показали очигледан квалитет, у региону су сигурно најбољи и титулу шампиона освојили су убедљиво. Мало је утисак покварен двема лошим партијама против Новог Пазара у баражу за апсолутног првака Фудбалског савеза региона Западне Србије, али их због тога не треба стављати на стуб срама. Нови Пазар је јача екипа, али ми нисмо одиграли на свом нивоу. Ипак, у вредност ових играча не би требало сумњати, а то потврђује и податак да су седморица прикључени првом тиму, чиме је остварен циљ да се направе играчи за сениорски састав. Има доста клубова који се распитују за њих јер у њима виде велики потенцијал. Међутим, ако сви остану на окупу, сигуран сам да би за коју годину могли бити окосница првог тима – каже Милановић.

Јак напад и чврста одбрана карактерисали су игру омладинаца па је током првенства постигнуто 80 голова, а примљено свега осам, по четири у обе полусезоне. Најбољи стрелци били су Стевановић са 18 и Вићић са 13 постигнутих голова, а Милановић каже да су стандардну форму показали и Николић, Мијаиловић, Средојевић, Зарић и Грујић. Одбрана је била готово непробојна, а голмани на висини задатка. Цветиновић, који од ове седмице тренира са првим тимом, усталио се на голу у пролећној полусезони, што се осетило и у екипи јер је својом чврстином и поузданошћу уливао сигурност и саиграчима.

Неколико играча 1994. годишта више не може да наступа за омладинце па се морају пронаћи одговарајуће замене, посебно на позицијама штопера Тошића, десног бека Средојевића и десног везног Црњаковића. Играчи 1995. годишта и у предстојећој сезони могу играти за омладинску селекцију, али ће их најмање пет бити стално у првом тиму јер је Српска лига знатно захтевнија. У омладинску селекцију долазе млади фудбалери из генерације 1996. који ће морати да се докажу.

У долазећу сезону момци улазе са шампионском титулом па ће у сусрете са њима противници улазити додатно мотивисани. У овом тренутку тешко да се може очекивати понављање успеха и одбрана титуле, али Лозница се увек бори за врх табеле и ко год буде обукао зелено-бели дрес, мора дати све од себе да га и освоји. На том путу поново ће Мачва и Савацијум бити главни конкуренти, а ваљевски тимови ће прилику да се умешају вребати из прикрајка те уз упско Јединство бити способни да помрсе рачуне.

Ускоро се очекује окупљање омладинаца и почетак припрема, а првенство ће кренути крајем августа.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )