НА ИВАЊДАН У ЛЕШНИЦИ – ИСТРАЈНОСТ РОКЕРА НА (С)ЦЕНИ

НА ИВАЊДАН У ЛЕШНИЦИ – ИСТРАЈНОСТ РОКЕРА НА (С)ЦЕНИ

KONDORI 1Већ трећу годину заредом на Ивањдан, у Лешници је одржан рок фестивал на којем су наступили локални рокенрол састави, као и лешничка група “Кондори”, која је уједно обележила и свој 43. рођендан. Рок хепенинг подржала је и Туристичка организација Лознице обезбедивши озвучење, док су се за остале трошкове побринули сами мизичари.

– Нажалост, овај пут је изостала помоћ наше месне заједнице па смо сами обезбедили новац за пиће које је потребно колегама да се освеже током свирања. Прикупили смо по 500 динара и тако платили и бензин пријатељима из панчевачке групе “Ватрена вода”, који су дошли да нам се придруже на сцени. Ми смо први пут засвирали под именом “Кондори” још 1970. године, а после толико времена и даље здушно подржавамо младе саставе жељне музицирања. Зато и сматрамо да је овај мини-фестивал значајан за наш крај и да га треба подржати јер питање је колико ће наш ентузијазам моћи још да траје – каже Драган Савић, бубњар и вокални солиста “Кондора”.

Само у Лешници делују три рок групе – “Гонзалес”, “Аполо 11” и “Црна стрела”, а радо виђени на овом фестивалу су и чланови лозничке групе “Соло”, која већ увелико припрема свој први ауторски албум. Специјални гости били су Панчевци из групе “Ватрена вода”, која често учествује и на бајкерским скуповима у Лешници и Бањи Ковиљачи, а публика је током вечери уживала у хитовима “Рибље чорбе”, “Смака”, “Атомског склоништа”, “Осмог путника”, али и евергрин мелодијама “Црвених кораља”, “Динамита”, “Индекса”, као и легендарних ”Дип парпла”, “Криденса” или “Вајтснејка”. Средовечни Лешничани добро памте игранке које су својевремено приређивали њихови “Кондори”, као и велике љубави које су се на њима рађале. Већ дуже време постоји идеја да се на једном од следећих оваквих скупова окупе сви ти парови, а зна се да многи данас живе у Новом Саду, Београду, Краљеву, али и у Америци, Аустралији, Немачкој и Швајцарској. Ваљда ће за такву идеју бити добре воље али и конкретне подршке локалне заједнице.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )