УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – РЕЗУЛТАТИ У НЕДЕЉУ

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – РЕЗУЛТАТИ У НЕДЕЉУ

Cekaju djakeУ средње школе у Лозници биће уписано 894 ђака, деведесет мање него лане. У коју школу су распоређени ђаци ће сазнати у недељу

Да ли су уписани баш у школу и на смер који су желели, будући средњошколци сазнаће у недељу 7. јула. Наредна два дана очекује их први уписни круг а у школама у којима остане слободних места, други уписни круг биће у петак, 12. јула. Како кажу у лозничким средњим школама, разлога за панику нема јер, места има за све.

Према речима Звонка Костића, директора Средње економске школе, у првом уписном кругу није прописан  минимум бодова потребних за упис, већ се он одрђује у другом уписном кругу на основу интересовања ученика. Министарство просвете ранг листу одређује на основу успеха ученика у последња три разреда основне школе који доноси највише 60 бодова и резултата који су постигнути на међународним и државним такмичењима.

У средње школе у Лозници биће уписано 898 ђака, деведесет мање него лане. У Гимназији „Вук Караџић“ места има за 180 ученика, у Средњој економској школи 264 ђака, у Средњој школи „Свети Сава“  210 ученика, а у Техничкој школи наредне школске године моћи ће да се упише 240 ученика.

Претходних година највеће интересовање владало је за информатички смер у Гимназији, за занимања физиотерапеутски техничар  и медицинска сестра у Средњој школи „Свети Сава“, електротехничар рачунара у Техничкој школи и економнски техничар у Економској школи.

Упис ће трајати од  осам  до 15 часова а од документације треба понети сведочанство о завршеној основној школи, извод из матичне књиге рођених као и лекарско уверење за оне образовне профиле за које је то потребно.

Пракса је показала да ће промена бити и у септембру када почне школска година јер се дешава  да неки ученици одустану од школе у коју су распоређени и пређу у другу где има слободних места.

Иначе, последње две године у ове четири школе нису била попуњена сва места.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )