ФК ЛОЗНИЦА: У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ – СТИЖУ ПОЈАЧАЊА

fk loznicaУ понедељак се завршава одмор за фудбалере Лознице. Тренер Душко Обадовић обавиће прву прозивку на Градском стадиону. Очекује се да ће поред играча који су изнели терет у прошлој сезони и  фудбалера из омладинског погона првом тренингу присуствовати и неколико појачања.

– Тим који је остварио велики успех пласманом у Српску лигу није довољно квалитетан да би могао у вишем рангу  равноправно да се носи са осталим клубовима. Због тога смо интензивно трагали за појачањима. иако желимо да нам база буде наш омладински погон, као и играчи са овог подручја принућени смо да за ово првенство доведемо неколико играча са стране. У току су разговори са неколико веома квалитетних фудбалера. Очекујем да се преговори успешно заврше и да се неки од тих играча појаве већ на првом тренингу – каже Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

Према његовим речима, школа фудбала није више независна већ је у саставу клуба, а ових дана, како каже, дешавају се неке ствари које немају много везе са спортом.

– Према информацијама којима располажемо неки тренери млађих категорија желе да оснују своју приватну школу и дају нетачне информације родитељима да је то школа ФК Лозница и да ће само тренирати на другом месту што није тачно. Све млађе категорије нашег клуба тренираће на нашим теренима, а родитељи треба добро да се информишу о свему овоме – истиче Грујичић.

Упоредо са стварањем тима у клубу настоје и да  смање трошкове. У уторак су почели радови на ископавању бунара помоћу којих би се заливали терени.

– Издаци за заливање терена су огромни и због тога смо ових дана почели реализацију дугогодишње идеје да на стадиону ископамо бунаре. То су уствари бушотине у које ће бити постављене цеви, а пумпе ће избацивати воду којом ћемо заливати главни и два помоћна терена. Изградњом бунара значајно ћемо смањити трошкове за утрошену воду. Желимо и да оспособимо помоћне терене за тренинге и такмичење млађих категорија. Циљ је да још више омасовимо школу фудбала и да кроз наше млађе селекције припремимо играче који ће представљати будућност клуба – наглашава Грујичић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )