ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЛОЗНИЦИ – СУТРА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА

За полагање пријемних испита на Одељењу новосадаког Факултета техничких наука у Лозници ове године у првом уписном кругу пријавило се 22 кандидата, што је дупло више у односу на прошлу школску годину. Претпоставља се да ће број студената у Лозници бити већи пошто су неки кандидати из других средина студијски програм Софтверско инжењерство и информационе технологије који постоји само у Лозници, навели као другу или трећу жељу по реду.

Одељење у Лозници основано је прошле године када је уписана прва генерација студената на основним струковним студијама Софтверске и информационе технологије а ове школске године студенти ће моћи да упишу основне академске студије на студијском програму Софтверско инжењерство и информационе технологије.

– Овај студијски програм организовали смо угледајући се на студијске програме софтверског инжењерства на признатим светским универзитетима тако да ће студенти у прве три године стећи потребна знања и вештине за струку софтверско инжењерство, док ће у четвртој години научити како да научено  примењују у конкретним областима за које се софтвер развија. То је и разлог великог интересовања за ову област па претпостављамо да ће и број уписаних студената у Лозници бити већи када се у обзир узме и друга жеља коју су кандиати навели – каже за ЛН Марија Ненадовић, представница Факултета техничких наука у Новом Саду.

Од 1. до 3. јула кандидати су полагали пријемне испите а коначна ранг листа биће објављена сутра. Студенти ће моћи да се упишу од 8. до 13. јула.

Иначе, за полагање пријемних испита на Факултету техничких наука у Новом Саду у првом уписном року пријавило се  2.226 кандидата а слободних места има 2.260.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )