БОДИ БИЛДИНГ: НА ПРВЕНСТВУ СВЕТА – ТИТУЛА МАРКОВИЋУ

БОДИ БИЛДИНГ: НА ПРВЕНСТВУ СВЕТА – ТИТУЛА МАРКОВИЋУ

Zoran MarkovicСјајан резултат остварио је Зоран Марковић из Бање Ковиљаче. На Првенству света у боди билдингу у Копру (Словенија) окитио се титулом првака и тако испунио обећање дато приликом освајања титуле “Мистер универзум” недавно у Солуну (Грчка).  Марковић је једини такмичар у Србији који је успео да обједини две најважније светске титуле у овом спорту.

На првенству је учествовало 180 такмичара из 28 земаља.

– Пресрећан сам. Конкуренција је била жестока и имао сам и малу трему пре почетка такмичења. Али, на крају је све испало добро. Оно што у овом тренутку осећам не може речима да се опише. Коначно су се исплатиле године напорног рада. Било је много одрицања. За ова два такмичења припремао сам се пуних шест месеци. Све сам подредио томе. Ово је врхунац моје каријере, али наставићу и даље да се такмичим и на најбољи могући начин представљам нашу земљу и наш град – поносно каже Марковић.

На Светском првенству у Копру Србију је представљало 14 такмичара, а медаљом се окитио још само Милан Савић, који је у својој категорији освојио друго место.

Зоран Марковић ће у октобру учествовати на чувеном “Арнолд купу” у Сједињеним Америчким Државама. Како каже, нада се добром резултату.

Припреме за ово такмичење почеће половином августа.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )