РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – КАДЕТСКА СЕЛЕКЦИЈА ОРК ЛОЗНИЦА – НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ

РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – КАДЕТСКА СЕЛЕКЦИЈА ОРК ЛОЗНИЦА – НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ

rukometВелики успех оствариле су младе рукометашице ОРК Лозница. На кадетском Првенству Србије прошле недеље у Ади освојиле су прво место и тако поновиле успех из прошле године. Учествовало је осам екипа. Лозничанке су у четвртфиналу биле боље од вршњакиња из Кикинде, у полуфиналу су савладале Азању (на крају била трећа), док су у финалу биле боље од домаћина Аде. После веклике борбе у препуној хали Лозничанке су славиле са 21:20. Играле су мотиовисано, борбено и заслужено су освојиле титулу.

За најбољу играчицу на првенству проглашена је Лидија Цвијић, Сандра Новаковић је најбољи леви бек, а Мила Тешић пивот. Истакле су се и голман Јована Рашевић, Милица Живановић, Вања Крстић и Марија Пантић. Велики допринос освајању титуле дале су и Тијана Мићић, Јелена Пантелић и Љубица Ћосић.

– Пресрећне смо. Није било лако али успеле смо  све да  надвисимо и поновимо прошлогодишњи успех. Играле смо тимски и то је пресудило. Вилимо рукомет и надамо се да ћемо једног дана заиграти и у сениорској репрезентацији Србије – кажу у глас Лидија, Сандра и Мила.

Тренер Драган Николић презадовољан је оствареним успехом.

– Није лако бити кадетски првак Србије, а поновити то је још теже. Поносан сам на рукометашице. Пружиле су максимум и још једном потврдиле свој велики таленат – истиче Николић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )