ДИРЕКЦИЈА БАЊЕ КОВИЉАЧЕ – НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

ДИРЕКЦИЈА БАЊЕ КОВИЉАЧЕ – НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

SAMSUNG DIGITAL CAMERAУ ову годину Дирекција за управљање и развој Бање Ковиљаче наставља радове на инфраструктури овога места које жели да постане градска општина. Ове седмице званично је завршена друга фаза реконструкције Народног фронта где су готови и тротоари тако да је примопредаја улице завршена у уторак, каже  Момир Матић, директор Дирекције.

– Трасирана је Гучевска улица и изабран најповољнији понуђач, а то је фирма “Стобекс”. Асфалтира се око 800 метара улице, широке три метра, постављају се ивичњаци и биће без тротоара јер за њих нема места. Вредност радова је око три милиона динара, а посао треба да буде завршен за десетак дана. Иначе, пројекат за ову улицу  урађен је 2010, а прошле годиен није било новца па то чинимо ове – каже Матић.

Према његовим речима, од наредне седмице почињу и радови на постављању расвете у Улици Филипа Кљајића, испод санаторијума. Биће постављено 15 бетонских стубова, а вредност радова је око милион динара. Овога лета у Ковиљачи ће још  да се ради, а најављена је и обимна реконструкција центра познатог бањског лечилишта у који ће локална самоуправа у наредном периоду уложити доста новца како би му повратила некадашњи сјај.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )