ДОДЕЛА НАГРАДА И СТИПЕНДИЈА ЗА ЂАКЕ И СТУДЕНТЕ – РАСТЕ БРОЈ НАЈБОЉИХ

ДОДЕЛА НАГРАДА И СТИПЕНДИЈА ЗА ЂАКЕ И СТУДЕНТЕ – РАСТЕ БРОЈ НАЈБОЉИХ

Nagradjeni najboljiГрадска управа доделила је у петак 158 стипендија и награда најбољим лозничким ђацима и студентима

Доделом стипендија и награда најбољим ђацима и студентима локална самоуправа је и ове године наставила традицију  да награди најбоље међу најбољима. Најуспешнијим студентима уручено је по осам хиљада динара, три више него лане, а средњошкоплцима по четири хиљаде динара. Према речима Видоја Петровића, градоначелника Лознице средства за ове намене ће се стално повећавати, прошле године из буџета је издвојено седам а ове године девет милиона.

– Лепо је што вас из године у годину има све више, на тај начин показујете да сте деца Вуковог завичаја, да волите свој град и да сте окренути будућности. Будућност увек припада онима који имају јасне циљеве пред собом, енергију али и онима које сви у заједници прате, почевши од породица и локалне самоуправе. Ваш успех је несумњиво и успех ваших родитеља, професора и школа из којих долазите. Ви нам и овом приликом потврђујете да је улагање у знање и младост најбоља инвестиција – рекао је Петровић.

Он је истакао да ће Град, као својеврсну подршку даљем школовању, поред државног факултета Техничких наука из Новог Сада који је отворен у Лозници, настојати да наредних година доведе још неколико високошколских установа како би се младим људима олакшало школовање а родитељима смањили трошкови.

Поред градоначелника, награде најбољим ученицима уручио је и Јездимир Вучетић, заменик градоначелника.

Ђаци генерације награђен је са шест хиљада динара, за освојено прво место на  Државном такмичењу награда је пет хиљада, друго место четири, треће 3000 динара а специјалне награде су две хиљаде динара. Сви награђени добили су и бесплатне пропуснице за градски базен.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )