СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА – УСПЕХ ЛОЗНИЧАНКИ

СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА – УСПЕХ ЛОЗНИЧАНКИ

ova za dizanje (3)Прошле недеље у Инђији је одржано јуниорско Првенство Србије у олимпијском дизању тегова. Чланице лозничког клуба АС оствариле су изузетан резултат.

Шампион државе постала је Маја Гогић у категорији до 58 килограма. Сребром су се окитиле Невенка Лекић (48 кг), Аница Јовановић (53 кг) и Тамара Брадоњић (63 кг). Деветнаестогодишња Аница Јовановић је у избачају поставила нови сениорски рекорд са подигнутим 51 килограмом. Рекорд је био постављен пре чак 22 године.

Тамара Брадоњић је у својој категорији била убедљиво најмлађа, али је и поред велике конкуренције (12 такмичарки) остварила одличан резултат.

Бронзане медаље освојили су Анита Илић (53 кг), Славица Којић (58 кг) и Андријана Степановић (63 кг). Одлична је била и Јована Петровић која се у категорији до 69 килограма пласирала на четврто место.

У генералном пласману екипа Лозничанке су заузеле сјајно друго место. Иза себе су оставиле Црвену звезду, Партизан, Спартак (Суботица), Раднички (Ниш) и друге екипе. Боља од екипе АС била је само београдска Бањица која је освојила 475 бодова, само два више од Лозничанки. Оне најављују нове медаље и рекорде на наредним такмичењима.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )