МОТО-СКУП У ЛЕШНИЦИ – СТИГЛО 200 БАЈКЕРА

МОТО-СКУП У ЛЕШНИЦИ – СТИГЛО 200 БАЈКЕРА

2 u lesnicu stiglo 400 bajkera defile kroz lesnicu foto s[1].pajicТоком протеклог викенда у Лешници је одржан четврти скуп бајкера у организацији Мото-клуба “Гонзалес”. Нестабилно време и киша нису били препрека за око 200 мотоцикала пристиглих у мото-камп на Лукама, што је обрадовало организаторе.

– Више смо него задовољни јер је киша у неколико наврата претила да све ово пропадне. Ипак, подржали су нас пријатељи из многих градова Србије, БиХ, Словеније, а дошли су и бајкери из Пољске и Немачке. Као и претходних година потрудили смо се да им обезбедимо све услове за добро дружење и провод – каже Иван Гајић, организатор и председник клуба.

Након дефилеа, који је обезбеђивала лозничка саобраћајна полиција, мото-скуп је настављен бајкерским играма и надметањима у бацању гуме у даљ, надвлачењу конопца и испијању пива на сламку. Печено прасе било је награда за мото-клуб који је превалио највише километара до Лешнице, а торта за најбројнију бајкерску екипу. Похвале организаторима скупа дао је и Чедомир Милутиновић, бајкер из Бање Ковиљаче, који оцењује да би посета била знатно већа да није било кише.

– Мало на све утиче и економска криза, што осећају и бајкери кроз нестабилну цену горива. Тешко је све ово организовати, али када видите да пристижу љубитељи двоточкаша из свих крајева Србије и Европе, све се заборави. Наш мото-клуб “Блек драгонс” планира велики скуп четвртог викенда августа, када ћемо покушати да у Бању Ковиљачу доведемо и неко звучно музичко име – најављује Милутиновић.

У музичком програму на скупу у Лешници учествовало је шест рок састава из Лознице, Шапца, Панчева и Лешнице, а међу најстаријим бајкерима био је легендарни Љубомир Станојевић Фанђа из Шапца који је дошао на модификованом мотору “томос” АПН-4.

– То је облик чопера, а машина је стара 40 година. Склопио сам га од осам различитих мотора и са њим без проблема крстарим просторима бивше Југославије. Једном су ми га и украли, али сам га захваљујући пријатељима пронашао. Иначе, киша није никаква препрека за правог бајкера – истиче Фанђа.

Тродневни скуп завршен је у недељу испраћајем гостију уз кафу, доручак и безалкохолне напитке.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )