ФУДБАЛ – ЗОНА “ДРИНА”: ЛОЗНИЧАНИМА БОД  ЗА СЛАВЉЕ – КОНАЧНО У СРПСКОЈ ЛИГИ!

ФУДБАЛ – ЗОНА “ДРИНА”: ЛОЗНИЧАНИМА БОД ЗА СЛАВЉЕ – КОНАЧНО У СРПСКОЈ ЛИГИ!

naslovna fk loznicaПосле четири сезоне Лозница се враћа у Српску лигу. У последњем колу Лозничани су играли 2:2 са Слогом у Пожеги. Био им је довољан бод за велико славље и успели су да га освоје. Али није све ишло тако лако. Већ у трећем минуту Секулић је имао велику шансу, али није успео да затресе мрежу домаћина. Уместо да поведу Лозничани су у 10. минуту примили гол. После велике грешке фудбалера Лозница Слога је у 42. минту повећала вођство на 2:0. У том тренутку чинило се да је Српска лига за Лозницу далеко. Али, у наставку као да је на терен изашла нека дуга екипа. Лозничани су се растрчали по терену и врло брзо успели да изједначе. Најпре је Максимовић у 54. минуту из пенала смањио резултат на 2:1, да би већ у 59. минуту Ковачевић постигао гол за велику радост.

– Тешка утакмица. Промашили смо много прилика, а јефтино смо примили голове. Притисак је био велики, али успели смо да остваримо циљ и то је најважније. Завршило се онако како смо и планирали. Освојили смо титулу и осећај је сјајан. Хвала играчима и руководству клуба, као и градској управи која нас је подржала – задовољан је Душко Обадовић, тренер Лозничана.

Презадовољан је и председник клуба Зоран Грујичић.

– Све је било у нашим рукама и то је био додатни притисак на играче. Знали су шта добијају и шта губе. Мобилисали смо све у клубу да остваримо резултат који нам доноси титулу. Почели смо лоше меч у Пожеги, али важно је да смо утакмицу завршили онако како треба. Остварили смо циљ и то је најважније. Радили смо тимски и великим радом стигли до Српске лиге. Задовољство је велико, али сада нам предстоје још веће обавезе. Мало ћемо се одморити, па онда засукати рукаве и добро припремити екипу за искушења која их очекују у вишем рангу – каже Грујичић.

Убљани, највећи ривал Лознице, нису успели у Бајиној Башти да савладају домаћу Слогу. Играли су нерешено 2:2, а такав резултат није одговарао ни једнима ни другима. Јединство није успело да се пласира у Српску лигу, а Слога је испала у нижи ранг такмичења.

Остали резултати 30. кола: Милош Поцерац – Слога (С) 3:1, Златар – Осечина 3:2, Борац – Севојно 3:1, Будућност – Раднички 2:0, ГП Златибор – Рибница 2:0 и Качер – ФАП 1:2.

Лозница је освојила прво место са 65 бодова, на друго место пласирало се Јединство са 62, трећа је Будућност са 60, а четврти Борац из Шапца са 47 бодова. Фап на петом месту има 44 бода, шести је Златар са 43, седмо Севојно и осми Милош Поцерац имају по 41, а девета Рибница 40 бодова. Десета Слога (П) и једанаести Раднички имају по 38 бодова, дванаеста је Слога (С) са 36, тринаеста је Слога (Б. Б.) са 33, на четрнаестом месту је Осечина са 31, петнаести је Качер са 27, а последњи ГП Златибор са 21 бодом.

Лозница се пласирала у Српску лигу “Запад”, а из Зоне “Дрина” испали су Слога (Б. Б.), Осечина, качер и ГП Златибор. Нови чланови су Раднички Стобекс и Вујић вода – повратници из Српске лиге, као и прваци Колубарске, Мачванске и Златиборске окружне лиге.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )