ДАНАС У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА И ДЕКУПАЖА

ДАНАС У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА И ДЕКУПАЖА

Foto sekcija Kroz objektiv mladih priredjuje jos jednu izlozbuИзложба фотографија чланова фото-секције “Кроз објектив младих” и радова полазница “Креативне радионице младих – декупаж” биће, поводом Дана града, отворена вечерас у Омладинском центру и трајаће до понедељка. На слободну тему, 26 аутора изложиће око 80 фотографија, а координатор секције Бојан Лучић каже да су млади фотографи значајно напредовали од последње изложбе, што се види на њиховим фотографијама.

– Презадовољан сам њиховим радом и напредак је очигледан. Показало се да је покретање секције био прави корак јер су радећи током целе године чланови успели да унапреде своје знање и вештину, али и да на прави начин осмисле и остваре своје замисли. И у даљем раду потрудићемо се да фотографи наставе да напредују, а хоћемо и да их осамосталимо тако да у догледно време неко до њих приреди и своју самосталну изложбу.  Жеља нам је и да јавности скренемо пажњу на њихов рад јер су млади вредни и труде се да науче нешто – каже Лучић који најављује и нови курс фотографије од наредног месеца.

По концепцији, изложба ће се донекле разликовати од претходне, а Лучић каже да се и друге канцеларије за младе из Србије распитују за рад секције па ће изложба бити постављена и у још неколико градова. Нови курс фотографије биће организован већ следећег месеца па ће секција ускоро бити освежена новим члановима.

Уз фотографије у Омладинском центру биће изложени и радови 15 полазница “Креативне радионице младих – декупаж”. Ово је трећа изложба радионице, а овога пута радило се на уклапању старих разгледница Лознице у техници декупажа.

– Велико је интересовање за ову, једну од најстаријих техника украшавања предмета и одушевљена сам вољом и трудом полазница као и жељом да наставе да раде, без обзира на то да ли ће им то бити само хоби, или ће се тиме озбиљније бавити. На курсу учимо разне технике и желим да у томе пронађу себе јер нема човека без хобија, само је питање да ли га је спознао – каже Јадранка Баранац, која води радионицу декупажа.

Баранац каже да је уз учење декупажа на радионици најлепше дружење полазница које своје знање преносе и другима у свом окружењу. Радионица декупажа наставиће, уз летњу паузу, рад и после изложбе.

Изложба фотографија и декупажа биће отворена вечерас у шест сати у Омладинском центру.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )