У ВРЕМЕ ТАНКИХ НЕРАВА – ЈЕДНА ОВЦА, МНОГО СТРЕСА

У ВРЕМЕ ТАНКИХ НЕРАВА – ЈЕДНА ОВЦА, МНОГО СТРЕСА

Novakovic sa poderanom majicomШездесетпетогодишњи Томислав Новаковић, инвалидски пензионер, прошао је много тога у животу, али оно што му се десило недавно, дубоко га је потресло и још увек га држи узнемиреног. Лозничанин рођен у Грнчари свакога дана одлази у родно село где гаји мало стоке, има башту и воће, обави послове па се врати у град, а повремено понешто и прода. Тако се Новаковић пре десетак дана непланирано нашао у прилици да прода овцу и пристао је на трговину. Каже да је тог дана била велика врућина, купац је овцу неких сат времена после поднева утоварио у возило и одвезао се у Новаковићев нешто даљи комшилук. Тамо му је, према Новаковићевим речима, и исплатио 4.500 динара. Два сата касније, Томислав је морао на аутобус, али су га позвали да се врати и имао је шта да види. Каже да је овца одрешена лежала на земљи и да је била надувена.

– Тада је купац од мене тражио паре назад, ухватио ме за мајицу и пошто сам му рекао да више ништа са тим немам, бацио ме на земљу поцепавши ми при том мајицу.. Када падох, ударих главом о земљу, ошамутих се и из очију ми изби нека ватра. Он ми је тада из џепа узео новац. Инвалид сам и не смем ни буку да слушам, а камоли да трпим ударце, једва сам се после средио и отишао на аутобус – прича потресено Новаковић.

Син га је по доласку у Лозницу одвео у Полицијску станицу где је, како каже, пријавио случај и дао изјаву, био је и у хитној помоћи где су му измерили висок притисак, а сутрадан му је неуролог поставио дијагнозу “акутне стресне реакције”. Новаковић каже да му је после мртва овца убачена у двориште и да је на крају, после три дана, морао сам да је закопа.

– Нећу подносити приватну тужбу, не могу да се вучем по судовима, у полицији су рекли да ће они поднети пријаву, али желим да људи виде шта се све може десити. Наговарали су ме неки да слажем како сам у џепу имао више пара, али ја то нећу. И у полицији сам рекао истину, није ме ударио, већ бацио на земљу. Никада никоме ништа лоше нисам урадио, овакво нешто никада нисам доживео и много сам се потресао. Чиме сам ја заслужио такав поступак? Највише боли омаловажавање које сам доживео јер сам ја старији човек – прича дубоко узнемирени Новаковић додајући да је био спреман и да новац подели са купцем па да подједнако сносе трошак због угинућа овце, иако сматра да је њена смрт последица боравка у затвореним колима на сунцу пар сати.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )