ПРОБЛЕМИ У ХТП “БАЊА КОВИЉАЧА” – РАДНИЦИ ТРАЖЕ ПОМОЋ ГРАДА

ПРОБЛЕМИ У ХТП “БАЊА КОВИЉАЧА” – РАДНИЦИ ТРАЖЕ ПОМОЋ ГРАДА

PROTEST RADNIK AHTPЗапослени се обратили градској управи за помоћ у решавању проблема у ХТП. Тврде да су се  обраћали инспекцији рада, инспекторима за привредни криминал, градској скупштини, локалној самоуправи али без резултата. Заменик градоначелника најавио скоро именовање органа управљања у овом подржављеном предузећу

Група радника Хотелско-туристичког предузећа “Бања Ковиљача” разговарала је у понедељак са  др Јездимиром Вучетићем, замеником градоначелника, о решавању проблема у њиховом предузећу. Радници су истог дана прво одржали протест упозорења испред управне зграде ХТП, а онда дошли у градску управу да потраже помоћ.

– Упознали смо др Вучетића са проблемима у ХТП и  рекао је да ће у року од десет до петнаест дана бити изабран надзорни одбор као и ново руководство предузећа. Нама је важно да у  будућем руководству неће бити постојеће,  да они више не буду на челу фирме и да се коначно ХТП консолидује. Радници нису примили плату 11 месеци, тек је сада у мају нешто дато, дуговања предузећа су стравична, колико  знамо близу сто милиона динара и то, углавном, јавним предузећима. Ми смо се и до сада обраћали инспекцији рада, инспекторима за привредни криминал, градској скупштини, локалној самоуправи али без резултата. Чини ми се да је ово почетак решавања проблема, остаје нам да чекамо шта ће бити наредних дана. Нисмо у штрајку већ смо протестовали и желимо да неко стане иза нас. Иначе, мислим да се са ХТП ово намерно урадило – каже Драго Бошњак, в. д. председник Самосталног синдиката  ХТП.

Т.М.С

Опширније у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )