УСПЕХ ЛОЗНИЧАНА – У МАЈУ 20 НАГРАДА

УСПЕХ ЛОЗНИЧАНА – У МАЈУ 20 НАГРАДА

u maju 20 nagrada matija zaric foto privatna arhivaОд почетка маја, ученици лозничке Музичке школе “Вук Караџић” освојили су двадесет награда на различитим фестивалима и мучичким такмичењима. Ових дана на међународном такмичењу “Фантаст”, који је одржан у дворцу “Дунђерски” у Бечеју, млади уметници су освојили три прве награде. У категорији виолина, најуспешнији био је Матија Зарић који учи виолину у класи професорке Снежане Зарић. Прву награду у категорији хармонике (такмичари рођени 2000. године), освојио је Игор Филиповић са класе Обрада Каитовића, а у категорији 2001. годишта, Милан Тришић са класе Милана Јовановића.

На међународном такмичењу младих клавириста, које је организовала Музичка академија у Слобомиру, прве награде освојили су Алекса Спремић (са класе Наташе Турнић-Ђорђић) и Ђурђина Спасојевић (класа Бојане Никић). Гитаристи су се надметали на “Гитар фесту” у Зворнику (Република Српска), а победник такмичења је Кристијан Перчић, ученик са класе Милице Ивановић, који је освојио највећи број поена од свих такмичара.

Виолинисти су се надметали у Шапцу а првонаграђени су ученици професорке Снежане Зарић – Нена Станић, Матија Зарић и Михаило Стефановић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )