НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У ПАУЕРЛИФТИНГУ – ЛОЗНИЧАНКЕ СЕ ПОЗЛАТИЛЕ

НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У ПАУЕРЛИФТИНГУ – ЛОЗНИЧАНКЕ СЕ ПОЗЛАТИЛЕ

za naslovnu Svetski tinejdzerski rekord u cucnju, do 67,5 kg.Велики успех оствариле су чланице лозничког клуба “Лејди џим” на Првенству Европе у пауерлифтингу. Окитиле су се златним медаљама и поставиле неколико европских и светских рекорда.

Тамара Брадоњић (16) освојила је титулу првака Европе у конкуренцији такмичарки до 17 година и уз то оборила светски рекорд у чучњу са подигнутих 112,5 килограма, као и у мртвом дизању са подигнутих 130 килограма. Тамара је проглашена и за апсолутног шампиона Европе за јуниорке у триатлону и бенчпресу у категорији до 67,5 килограма.

Анита Илић (27) је у конкуренцији сениорки у категорији до 52 килограма освојила титулу првака Европе. Илићева је у мртвом дизању са 112,5 подигнутих килограма поставила нови  европски рекорд.

Изванредан резултат остварила је и Невенка Лекић (44) у конкуренцији ветеранки до 45 година. Окитила се титулом првака Европе и поставила нови светски рекорд у мртвом дизању са подигнутих стотину килограма у конкуренцији такмичарки до 48 килограма. Невенки је припало и друго место у бенчу, триатлону и апсолутној категорији код ветеранки.

Европском титулом окитила се и Мила Јаковљевић (59) у бенчпресу у конкуренцији ветеранки у категорији до 75 килограма. Мили је припала и титула апсолутног шампиона међу ветеранкама.

Одлични резултати Лозничанки резултат су великог рада, али и жеље да покажу да спадају међу најбоље такмичарке не само у нашој земљи већ и у европским и светским оквирима.

Првенство Европе је одржано у Књажевцу (по први пут у Србији) уз учешће 270 такмичара из 23 земље.

Наредно велико искушење Лозничанке ће имати на Светском првенству у Мађарској од 23. до 27. септембра.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )