ГО УРС – ЗАОКРУЖЕН ПРОЦЕС

ГО УРС – ЗАОКРУЖЕН ПРОЦЕС

Imenovanje  je Cast, ali i obavezaПоводом одржавања Оснивачке скупштине Уједињених региона Србије којом је заокружен процес оснивања нове политичке партије и на којој је Видоје Петровић, градоначелник Лознице, изабран за потпредседника странке а Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, за члана Главног одбора, у уторак је одржана и конференција за штампу Градског одбора ове странке у Лозници.

– Избор Видоја Петровића за потпредседника за нас представља велику одговорност, али и шансу да у наредном периоду наш град интегришемо са градовима и општинама западне Србије и да спроводећи програм УРС  уведемо Лозницу у групу десет најразвијенијих градова Србије – рекла је Милена Манојловић Кнежевић, председница ГО УРС.

Љубинко Ђокић, потпредседник ГО ове странке, истакао је да стварање УРС представља велику прекретницу на политичкој сцени Србије јер је мало странака које се уједињују, обично се деле и свађају. У сарадњи са регионалним, локалним и странкама које подржавају мањине, ова странка гради другачију Србију која се бори за сваки њен део.

– Мало је земаља у Европи које имају тако велике регионалне разлике. Ми желимо Србију региона у којој ће они имати своје институције и располагати својим потенцијалима, која  ће имати јаке општине и градове. Нису се распале ни Италија, Швајцарска и Немачка које су организоване на регионалном принципу, напротив – истакао је Ђокић.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )