УОЧИ ВАСКРСА – ЈУБИЛАРНО “РАСПЕВАНО ПРОЛЕЋЕ”

raspevano prolece jubilarna smotra folklora foto s[1].pajicКултурно-уметничко друштво “Фрула” из Липничког Шора приредило је на Велику суботу десети међународни фестивал дечјег фолклора “Распевано пролеће”, а око 250 учесника наступило је у Козјаку и Липничком Шору.

– По реакцијама мештана ове две месне заједнице, али и оних из Јелава, Лешнице, Доњег и Горњег Добрића, Страже, наша жеља да игром и песмом чувамо своју културну баштину има смисла. У ова тешка времена тешко је организовати и финансирати манифестације попут “Распеваног пролећа”, али уз подршку градске управе, месних заједница и привредника, ми се некако сналазимо. У протеклој деценији на нашем фестивалу учествовало је више од 3.000 играча и певача, како из Србије тако и из Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а све су то деца школског узраста која показују интересовање за фолклор. Зато и имамо воље да наставимо даље и да се за следећи фестивал припремимо још боље – каже Драган Пуљезевић, уметнички руководилац КУД “Фрула”.

Најпре дефилеом, а потом песмом и игром, на јубиларном фестивалу представили су се аматери из Змињака, Обреновца, Лознице и Липничког Шора, а публика је могла да види и чује игре и песме из свих крајева Србије.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )