ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ДВА ОКРУЖНА ОДБОРА СПС-А МАЧВА И КОЛУБАРА УЗ ДАЧИЋА

ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ДВА ОКРУЖНА ОДБОРА СПС-А МАЧВА И КОЛУБАРА УЗ ДАЧИЋА

Прошле суботе у Лозници је одржана заједничка седница Мачванског и Колубарског окружног одбора СПС-а. У раду седнице учествовала је и Дијана Вукомановић, потпредседница СПС-а и народни посланик.

zajednicka sednica SPS - dijana vukomanovic– Ово је била прилика да разговарамо о актуелном стању у Мачванском и Колубарском округу и да чујемо шта су реални проблеми грађана у овим срединама. Разговарали смо и о неким пројектима који су изузетно значајни за оба округа, пре свега о саобраћајним и еколошким. Не смемо дозволити да западна Србија буде слепо црево, и не може да буде јер има и економске и људске потенцијале. Разговарали смо о стратегији приступа Влади Србије, да се лобира за оно што јесте реални интерес грађана – за пројекте  који ће омогућити да се отварају нова радна места  и који ће на дужи рок задржати становништво да остане овде. Треба усмерити политичку акцију ка Београду, али и постићи договор између ова два округа. То је наша стратегија у наредном периоду – рекла је Дијана Вукомановић.

Говорећи о иницијативи за успостављање Подрињског управног округа Вукомановићева је истакла да се територијална и економска подела Србије решава законима.

– То је процес који мора да прође кроз институције. Не може један човек, па био он и премијер, да прави територијалну и економску поделу. То је легитиман процес где окрузи који нису заживели на папиру морају да покажу економску одрживост. Ако се то испуни, онда неће бити проблем да се то потврди и на папиру – рекла је она.

На седници је било речи и о разговорима Београда и Приштине. Вукомановићева је нагласила да они морају да се наставе.

– Кључно питање на Косову је питање сигурности. Ми тражимо да Срби добију своје институције и да њима управљају на начин који ће им обезбедити већа овлашћења. Наша парламентарна делегација недавно је боравила у Бриселу и у разговорима са европским парламентарцима уверили смо се да се битно на боље променио став према Србији – закључила је она.

Председник Мачванског окружног одбора СПС-а и државни секретар у Министарству спорта и омладине Ненад Боровчанин рекао је да су два одбора пружила пуну подршку премијеру Ивици Дачићу, који је и председник СПС-а, у вођењу државне политике, а то се пре свега односи на преговоре око Косова и Метохије, али и на даље европске интеграције. Боровчанин је подсетио и да је почела обука младих чланова СПС-а.

– То се највише односи на реализацију различитих пројеката у које ће наша омладина бити укључена јер сматрамо да кадрове треба градити постепено, а не преко ноћи доводити људе на одговорне функције. Јако је битно да способни људи буду на тим позицијама јер и на тај начин показујемо да водимо бригу о народу – истакао је Боровчанин.

О значају едукације говорио је и председник Социјалистичке омладине Србије Ђорђе Ђоковић. Он је истакао да је све већи број младих из ова два округа који желе да постану чланови СПС-а. У име омладине СПС-а младим социјалистима  у Лозници поклонио је пројектор који треба да им  олакша рад.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )