НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – У ПОТРАЗИ ЗА ПОСЛОМ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – У ПОТРАЗИ ЗА ПОСЛОМ

sajamНа пролећном Сајму запошљавања одржаном у четвртак у Лозници у организацији Националне службе за запошљавање, учествовала су 33 послодаваца који су изразили потребу за ангажовањем 150 радника различитих профила. Тражени су  шивачи конфекционари, пекари, прерађивачи, обрађивачи дрвета, бравари, заваривачи, угоститељски и грађевински радници, продавци, теренски комерцијалисти, машински техничари, али и  дипломирани правници, дипломирани прехрамбени технолози, фармацеутски техничари и дипломираним фармацеути.

– Прошле године филијала Лозница је организовала два сајма запошљавања и кроз ову активну меру запошљавања до посла је дошло 140 људи.  Предност сајма је што незапослени имају прилику да у директном контакту са послодавцима и представницима фирми добију потребне информације, понуде своје биографије или се договоре око услова за запошљавање – рекла је Драгана Симић, директор лозничке филијале НСЗ у Лозници.

НСЗ је 30. марта расписала и јавне позиве за активне мере  запошљавања, у питању су мере самозапошљавања, субвенције послодавцима за отварање нових радних места, стручна пракса, стицање практичних знања и вештина и обука за познатог послодавца.

Према речима Симићеве, интересовање послодаваца за ангажовањем радника са евиденције незапослених је  велико. Захтеви ће се примати до краја овог месеца, након тога ће сваки послодавац бити бодован а ранг-листа ће бити истакнута на огласној табли лозничке филијале НСЗ. За ове намене из буџета Републике Србије издвојено је 3,4 милијарде  динара.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )