fbpx

ПИТАЛИ СМО НОСИОЦЕ ИЗБОРНИХ ЛИСТА: Зашто да гласамо за вас?

1. Видоје Петровић, носилац листе “Александар Вучић - за нашу децу”

За Српску напредну странку предстојећи избори су веома важни, како би се потврдила воља грађана да се настави континуитет једине одговорне и државотворне политике која Србију води у бољу и сигурнију будућност. Мислим да ће грађани Лознице знати да оцене све што је урађено у претходном мандату - од доласка две велике светске компаније које ће запослити преко 2.500 грађана, преко историјских улагања у здравство, енергетску инфраструктуру, десетине и десетине километрара нових путева, реконструкцију школа и обданишта, али и предстојећу изгрдању брзе саобраћајнице Лозница-Шабац, модерног фудбалског стадиона, хируршко-гинеколошког блока, постројења за пречишћавање отпадних вода и новог обданишта.

 Лозница је први и једини град у земљи који  спроводи програм повратка  младих стручњака у завичај да у њему граде своју будућност у оквиру пројекта “Лозница најбољима”.  За све ово имамо  огромну подршку  председника Александра Вучића, и сигуран сам да ће грађани Лознице гласати за континуитет политике коју спроводи Српска напредна странка.

Листа Српске напредне странке у Лозници  је диван спој младости и искуства, што свакако охрабрује и улива наду да ћемо у наредном периоду подићи лествицу за још један ниво, како би Лозница још брже ишла напред - јер ми смо људи о којима  дела говоре више од речи.

Позивам све грађане Лознице да на изборе 21. јуна изађу масовно и омогуће наставак  започетих активности на стварању  још бољих услова за живот у  нашој земљи и нашем граду и заокруже број 1 “Александар Вучић - За нашу децу!”

 2Зоран Николић, носилац листе “Др Зоран Николић - Боља Србија”

Изборна листа “Др Зоран Николић - Боља Србија” на предстојећим локалним изборима у Лозници наступа под редним бројем 2. Наступамо у сарадњи са Руском странком која има представнике на листи. Једина смо листа коју носи Лозничанин Др Зоран Николић за разлику од осталих чије листе носе републички лидери. Слоган наше листе је “За бољу Лозницу” јер ми заиста можемо од Лознице да направимо боље место за живот свих нас. Имамо искуства и знања, резултати су иза нас оличени у лику и делу др Зорана Николића а пројекти и нове идеје испред нас захваљујући младима са којима се наша листа поноси. Ако нам грађани Лознице дају своје поверење, трудићемо се да трошење средстава из буџета буде транспарентно, да изједначимо домаћег и страног инвеститора, отворимо посебно одељење за пољопривреду, шалтере за пензионере, старт-ап за младе предузетнике итд... Нама није циљ улазак у скупштину због стицања личне користи јер се др Зоран Николић доказао до сада кроз свој стручни рад. Порука грађанима Лознице била би - гласајте за изборну листу ”Др Зоран Николић - Боља Србија” под редним бројем 2 јер ми смо једни од вас и као такви најбоље знамо какви проблеми муче наше комшије, грађане Лознице и као остварени људи трудићемо се да решавамо проблеме знањем и искуством.

3. Ненад Самарџић, носилац листе“Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка”

Српска радикална странка је доследна и увек уз своје грађане. Наши циљеви су:

- стварање повољнијег пословног амбијента,

- већа улагања у развој пољопривреде,

- спречавање корупције,

- заустављање одлива младих,

- отварање радних места за младе и особе са инвалидитетом,

- издвајање подстицајних новчаних средстава за младе брачне парове и новорођену децу,

- унапређење и проширење постојећих туристичких капацитета,

- изградња нових спортских терена,

- изградња дома за стара лица,

- изградња нове путне инфраструктуре,

- изградња нове водоводне и канализационе инфраструктуре,

- изградња јавне гараже.

Доследно, заокружи број 3.

4. Иван Горданић, носилац листе“Ивица Дачић - СПС - ЈС - Драган Марковић Палма”

Социјалистичка партија Лознице је у континуитету у градској власти пуних 16 година, што јасно говори да смо поуздан и озбиљан фактор на политичкој сцени. Поносни смо на резултате које наш град има. У те резултате уградили смо политичке идеје и енергију наших најбољих кадрова. Потпуно подржавамо даљи привредни и комунални развој града, довођење инвеститора, ново запошљавање и развој свих видова друштвене надградње.

У тој причи, ми социјалисти, не заборављамо обичног човека. Wему морамо омогућити да боље живи од свог рада, социјално и пензионо заштићен, да школује своју децу сходно њиховим потребама и сопственим могућностима, да се лечи у лозничком здравственом центру са најмодернијом опремом (скенер и магнетна резонанца). За правилан развој деце треба градити обданишта и на сеоском подручју, спортске терене и бесплатну спортску обуку за бављење спортом. Сматрамо да се из градског буџета могу финансирати асфалтирања преосталих макадамских путева и без учешћа грађана. Наша обавеза је да помажемо социјално угрожена и остарела лица кроз изградњу геронтолошког центра.

Гласајте СПС. Ми вас никада нисмо изневерили.

5. Драган Пајић, носилац листе Група Грађана “Смело за Лозницу - Драган Пајић”

Наша група грађана је препозната од многих као једина права опозиција, нисмо желели да бојкотујемо ове изборе  на локалном нивоу, нити да се кријемо иза неких партија. Јасно смо истакли циљеве и правац у којем желимо да се креће наша Лозница. Примили смо широких руку сваког ко је показао жељу за променом. Прилазили су нам људи различитих година, професија,  животних опредељења али са заједничком жељом да се ова власт која незадрживо води овај град у погрешном правцу промени. Наша листа са којом смо ми изашли пред бираче на овим изборима је далеко најбоља и то не зато сто је наша него зато сто је сачињена од најбољих и најспособнијих људи. Qуди који су ве доказали своју способност, људи који нису из интереса или под примором одлучили да стану именом и презименом на ту листу него зато сто су осетили потребу да заштите овај град. Нажалост, сви знамо како се спроводе изборни процеси у Лозници. Зато није довољно имати најбоље кандидате, него се мора учинити и напор више. Потребно је да сви ми подсетимо наше рођаке, пријатеље и комшије да постоји “Смело” и да је за промену потребан резултат  до којег ће доћи само ако у недељу 21-ог заокруже број 5. Група Грађана- Смело за Лозницу -Драган Пајић. И на крају желео бих само да вам кажем да “Смело” није само назив наше групе. Смело је начин на који ћемо  изаћи у недељу 21. јуна и закружити број 5. Зато јер је одличан 5  је оцена коју наш град заслужује а не недовољан 1!

Зато Смело до победе!

6. Др мед. Милорад Вучићевић, носилац листе ГГ “Српска десница – за домаћинску Лозницу”

Српска десница настала је сабирањем више родољубивих и националних удружења која се залажу за саборност српског народа, заштиту патријархалног друштва, неговање породице као основне ћелије  здравог друштва, очувања православне вере и симбола националног идентитета. Залагаћемо се да сачувамо од заборава оно што је за време комунизма избрисано из наше славне историје развијањем културе сећања. Прошле године основали смо Општински одбор Српске деснице у Лозници и за кратако време успели да створимо завидну инфраструктуру и обезбедимо учешће на предстојећим локалним изборима. У нашу политичку организацију учланили су се људи јасних и идентичних  политичких ставова који желе да се настави даљи и убрзан развој Лознице на путу да постане савремен град, да у њој људи желе да живе и виде свој просперитет. Наши приоритети ће бити: запошљавање већег броја  људи са акцентом на младе  почев од оних са високом и средњом стручном спремом, занатлијама па све до обичних радника; јачање пољопривреде као једног од стубова националне економије; материјално стимулисање младих брачних парова, повећање наталитета и подизање еколошке свести; остваривање права радника и јачање синдиката; повећавање издвајања за образовање и културу; стимулисање спорта међу школском омладином.

Увек ћемо тражити од власти да речи буду поткрепљене делима.

7. Младен Костадиновић, носилац листе“Метла 2020”

Жеља нам је да се створе што бољи услови за останак младих у Лозници. Залажемо се за оснивање савета за породицу унутар Градске управе, као и за оснивање фонда за подршку породици и лечењу тешко оболеле деце. Залажемо се да помоћник градоначелника долази из редова угледних привредника. Да се послови у Лозници дају лозничким фирмама и инвеститорима. Када је култура у питању, главни циљ је повратак младих образованих људи који су се школовали и радили ван граница Републике Србије, као и упоран рад да Лозница постане универзитетски град.

Посебну пажњу посвећујемо спровођењу стратегије социјалног положаја и запошљавања особа са инвалидитетом. Залажемо се за једнаке могућности приликом запошљавања особа са инвалидитетом и укидање дискриминације.

Залажемо се за већа издвајања из буџета Града када је спорт у питању, са акцентом на школе спорта и најмлађе. Град треба да обезбеди бесплатне термине за тренинге најмлађих селекција, спортску опрему и реквизите.

Позивамо наше суграђане да 21. јуна дају подршку, младим, енергичним политички неистрошеним људима који имају конкретан програм за Лозницу, град младих!

8Драган Бошковић, носилац листе“Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници”

Економски патриотизам је једини пут привредног опоравка наше земље. Домаћа привреда и село су покретачи свеукупног развоја Србије. Улагање у знање је приоритет у борби против одлива становништва. Породица је темељ друштва и императив опстанка Србије.

Српски културни простор је највећа спона српског народа у матици и расејању. Модерна, јака и безбедна држава је гарант мира и стабилности у Србији и региону.

Поносна и целовита Србија која доследно штити неповредивост државних граница и неотуђивост Косова и Метохије, представља најважнији државни и национални интерес.

ПРОЧИТАЈТЕ И...

КРАЈ КАМПАЊЕ - Од поноћи изборна тишина

НА ПОСЛАНИЧКИМ ЛИСТАМА - Из Лознице 20 кандидата

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

септембар 26, 2020 629

НАШИ СМО - Година

Јуче је био први 25. септембар после прошлогодињег који је у нашем малом колективу оставио белег какав остаје само после одласка некога ко ти много значи, ко чини део духа твоје екипе, без кога више ништа није исто нити може бити икада. Датум који остаје као…
сеп 19, 2020 836

НАШИ СМО - 'Леба и масти

Каже народ - “свакоме је његова мука највећа”, а народ не греши. Загледани у своје новчанике и тањире себично мислимо да је нама најгоре, али није. Знате оно “И богати плачу, зар не?”, потврдило се ових дана и “дубоко” ме гануло. Скоро да сам поцрвенео због свог и нашег себичлука, само мислимо на…
сеп 12, 2020 264

НАШИ СМО - Лекција

Седмицу за нама обележила су два догађаја током викенда. Један у Вашингтону, други у Њујорку. Нисмо успели да докучимо шта се заправо догодило у Вашингтону у петак, шта је председник Србије потписао на шта смо се обавезали и колико ће све то да нас кошта, а већ у недељу догодио се пех Новаку…
сеп 05, 2020 310

НАШИ СМО - Свитање

Турбулентне године и деценије у Црној Гори од недеље би требало да буду део прошлости у тој држави - бар тако су се понадали многи у слављеничкој ноћи. У недељу је на изборима изгласано поверење опозицији и, неки би рекли, стекао услов да се први стих незваничне црногорске химне “Још не свиће рујна…
авг 29, 2020 844

НАШИ СМО - Обична прича

Препричаћу вам један догађај чији сам била сведок, готово неми посматрач. Прича почиње у чекаоници у којој сам само пратња. Ништа посебно, ни гужва није велика, људи улазе и излазе, зачудо - сви носе маске. Лево од мене седи човек и чита “Курир”, то сам касније, посредно, открила. Поред њега младић…

Репортажа

сеп 21, 2020

ПРИЧА О МЛИНУ ЗА КАФУ - Преживео Солунски фронт

Голготу српског народа у Првом светском рату, поред војника, официра и “обичног света”,…
сеп 06, 2020

ПОЗДРАВ ИЗ КОСТАРИКЕ  - Јадранин - конзул и узгајивач ананаса

Авантура Станка Трифуновића (67) почела је пре четири и по деценије када је из родног…
сеп 01, 2020

У ОШ "ПЕТАР ТАСИЋ"У ЛЕШНИЦИ -  У школу са много оптимизма

Уторак, 1. септембар. Први дан нове школске године по много чему другачији од свих…
авг 13, 2020

МУЗИЧАР РАДОВАН МИЋАНОВИЋ РЕНДИ - Корнелије Ковач му дао надимак

Он спада у генерацију већ зрелих музичара, до почетка пандемије коронавируса активан…
авг 10, 2020

МИОДРАГ МИШКО СЈЕКЛОЋА ПОБЕДИО КОРОНУ - Знао сам - морам се борити

Само онај ко се ухватио укоштац са ковидом-19 зна како му је било, а свака прича је…
авг 09, 2020

СТЕФАНОВИЋИ У ТАНДЕМ ВОЖЊИ - На два точка и са четири педале

Када су се први пут провозали Лозницом на бициклу “за двоје”, брачни пар Слађана и Живко…
авг 07, 2020

НАСЛЕДИО “ФИЋУ” СТАРОГ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ - Дедовина која нема цену

Само онај ко је возио аутомобил “националне класе”, може разумети љубав према легендарном…
авг 06, 2020

ТУРСКА КУЋА У ЗАЈАЧИ - Грађена за векове, лагано пропада

Тачан датум изградње није познат, као ни градитељ, али оно што је извесно то је да се у…
јул 30, 2020

ЛОЗНИЧАНИ ТАМАРА И МИЛОШ ЂУРИЧИЋ - Од старих праве нова бицикла

О лозничкој “Цикло-гаражи” прича је почела да се шири пре пар година, у време када је…
јул 19, 2020

ТРАГОМ СТАРЕ ФОТОГРАФИЈЕ - Пре 110 година Лозничани дочекали први воз

Уз помоћ бројних старих фотографија Лознице, од којих се неке могу видети у Музеју Јадра,…

Грми Ло

сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"