МИНИСТАР ОБИШАО РАДОВЕ – Брзим путем до краја године

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на изградњи брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, дужине скоро 54 километара, и навео да је то, према плану који је представио председник Србије Александар Вучић, једна од саобраћајница која ће бити завршена до краја ове године, објављено је на сајту министарства.

Весић је, како је наведено, рекао да ова саобраћајница показује колико се равномерно развија сваки део наше земље и подсетио да је прошле године завршен ауто-пут од Руме до Шапца чиме је Шабац повезан на мрежу ауто-путева, те да сада све грађанке и грађани тог места виде колико је то значајно за њихов живот и колико се тај крај променио.

– Сада настављамо до Лознице и оно што је важно то је да ће ова брза саобраћајница, када буде завршена, потпуно променити живот људи у овом крају – рекао је Весић и додао да ће се од Лознице до Београда стизати за седамдесет минута док ће се, када 2026. буде завршен Фрушкогорски коридор, од Лознице до Новог Сада путовати око сат времена.

Он је, стоји у саопштењу, истакао да се Србија сада равномерно развија и поновио да ће брза саобраћајница Шабац–Лозница бити завршена до краја године. Како је рекао, то ће значити да овај крај Србије буде повезан не само са Београдом, већ и са Војводином, пре свега Сремом и Новим Садом, а у наредном периоду и са Републиком Српском преко деонице Слепчевић-Бадовинци и преко Лознице. Министар је поменуо и брзу саобраћајницу Слепчевић-Бадовинци која, како каже, неће бити готова до краја ове године, али ће, када буде завршена са још једним мостом код Павловића ћуприје, омогућити бољу везу са Семберијом, односно Бијељином и тим делом Републике Српске.

Са министром су били и начелник Мачванског округа Жељко Марјановић и директор ЈП “Коридори Србије” Александар Антић који је, наводи се, истакао да радови на изградњи брзе саобраћајнице Шабац-Лозница теку у складу са предвиђеном динамиком и додао да је реч о релативно захтевној деоници дугачкој 54 километара са тридесетак мостова, 16 надвожњака и четири денивелисане кружне раскрснице. Он је навео да је, када је у питању насип, реализовано више од 90 одсто радова, док је, што се тиче објеката, завршено око 90 одсто посла. Антић је, навео да је до сада уграђено око 44 одсто од укупне потребне количине асфалта и додао да се са великом сигурношћу може потврдити да ће ова брза саобраћајница бити пуштена у саобраћај до краја године, стоји, поред осталог, у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

ЛН

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАКО СЕ ЗАШТИТИ ОД ВРЕЛИНЕ – Што мање бити напољу

СШ ”СВЕТИ САВА” – Матуранти свечано испраћени

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )