НЕСКВАКИДАШЊИ ГЕСТ МАТУРАНАТА „КАДИЊАЧЕ“ – Хвала за незаборав

НЕСКВАКИДАШЊИ ГЕСТ МАТУРАНАТА „КАДИЊАЧЕ“ – Хвала за незаборав

Учитељи и наставници ОШ „Кадињача“ присуствовали су прошле седмице несвакидашњој представи коју су за њих припремили ученици осмог разреда. Представа прати њихово школовање од сусрета са учитељима, поновне поделе одељења у петом разреду, наставу у „време короне“  и дешавања у старијим разредима, па све до матуре. Како каже директорка школе Нада Остојић, сви присутни су  били ганути, емоције су се смењивале од суза до смеха, а ученичке имитације запослених биле су награђене огромним аплаузима.

– Више од два месеца смо се дружили и спремали ову приредбу како би се на овај начин опростили и захвалили нашим учитељима и наставницима. Ја сам глумио свог разредног, наставника физичког, Душана Драгосавца, и то ми уопште није било тешко. Био сам у тренерци и прскао се парфемом чији се мирис ширио чак до „Максија“ док је другарица упорно кијала, јер има алергију – каже Јован Вилчек.

Матуранти сигурно не би успели сами да организују ово незаборавно дружење да им у помоћ није притекла пожртвована и маштовита Лидија Шекуларац, председница Савета родитеља и чланица Школског одбора.

– Дружећи се са децом слушала сам само похвале на рачун учитеља и наставника, па сам на основу тога склопила мозаик њиховог целокупног школовања. Ђаци су успели да успешно опонашају покрете, мимику, облачење, па чак и нагласак својих предавача. У почетку смо по групама вежбали у мојој кући, али када је састављен комплентан концепт представе у којој је учествовало шездест ученика, замолили смо директорку да пробамо у школи када запослени нису присутни. Верујем да смо припремили лепо изненађење, а то потврђују громогласни аплаузи који су често прекидали програм – каже Лидија.

И то није све. Сви учитељи, предметни наставници и директорица добили су на поклон платнене торбе са логом школе и великим ”ХВАЛА”. У њих су биле убачене књиге са симболичним насловима. Као поклон за школу на стаклу су угравирали своја имена и посвету “Успех у друштву почиње са успехом у вашем друштву. Хвала за незаборав”.

– У историји ове школе, а претпостављам и многих других, просветни радници никада нису доживели овакав вид пажње и поштовања који су наши матуранти указали нама запосленима – истиче Остојићева.

Овај гест ученика пример је добре праксе где је на најбољи начин приказана добра сарадња ученика, наставника и родитеља.

В. М.

Фото: ОШ „Кадињача“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КРАЈ НАСТАВЕ – Матурантска журка на Лагатору

ОЛИМПИЈСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА – Сребро за баскеташе Техничке

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )