РАСПИСАНА ТРИ КОНКУРСА – Сваки по три и по милиона

Три конкурса за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда данас је расписала градска управа и трају 20 дана, саопштио је градски менаџер Дејан Сталовић. За сва три конкурса планирана су по три и по милиона динара, учешће локалне самоуправе у једном пројекту је до 50 одсто, а могу конкурисати стамбене и стамбено-пословне зграде са територије целог града Лознице.

– Расписујемо три јавна конкурса за унапређење својстава зграда, односно реконструкцију и замену кровова, инсталације (електроинсталације, интерфон, увођење видео-надзора, замена улазних врата, столарије и браварије) и замену и куповину уређаја и опреме (разне пумпе, поправка или куповина лифта). На иницијативу градоначелника смо 2020. почели са овим активностима и један смо од првих градова који је почео на основу Закона о становању да ради на унапређењу својстава зграда. Од 2020. закључно са 2023. реализовали смо 238 уговора и за те намене утрошили 123 милиона динара. Када томе додамо да ћемо ових дана потписати уговоре за шест фасада то су 244 уговора и 172,3 милиона динара. Ово су подаци који се односе само на рад Комисије за унапређење својстава зграда, а сличним пословима у оквиру своје основне делатности бави се ЈП ‘’Лозница развој” које је у току прошле године за ове активности издвојило 24, а за ову предвидело 20 милиона динара. Овим реализујемо неке од основних циљева, то је, пре свега, инвестиционо одржавање и унапређење својстава зграда, подизање нивоа енергетске ефикасности, безбедности имовине и живота суграђана, а свакако је град лепши и уређенији, чему сви тежимо – рекао је Сталовић и нагласио да су конкурси исти као и претходних година.

Документација и текст јавног позива могу се наћи на интернет страници града, а за сва три конкурса важи да управници зграде, у складу са договором на скупштини стамбене заједнице, прилажу предмер и предрачун радова које хоће да ураде на згради. Сталовић наводи да зграде у тренутку подношења пријаве на рачуну морају имати десет одсто од вредности предмера и предрачуна. 

– Са овим активностима ћемо наставити јер то јесте политика Града да грађанима будемо на услузи. Подсетићу да је крајем прошле године расписан овакав позив за фасаде, вредност конкурса је 48,7, милиона динара и морали смо да објавимо јавну набавку за извођача радова. На листи је шест зграда, од Булевара Доситеја Обрадовића 46, 48 и 50, у улицама маршала Тита у Бањи Ковиљачи 148 до 150, Кнеза Милоша 3 у Лозници, Краља Петра првог 24, Георгија Јакшића 11 до 13 и Саве Ковачевића 2. Укупно учешће града у суфинансирању је 46,9 милиона, што је 70 одсто вредности радова. Фасаде ће бити готове до краја године, а за ова три конкурса сви радови ће сасвим сигурно бити завршени до краја лета, односно почетка септембра. Настављамо са овим у наредном периоду јер је заинтересованост грађана велика – закључио је Сталовић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПЕТИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА – Право богатство Лознице

НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ЗА ПОРТАЛ ЛН – Поздрав Мадриду, добар дан Атини

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )