СА СВЕТСКОГ КОНГРЕСА БАЛНЕОЛОГА  – Догодине у Бањи Ковиљачи

У Румунији је јуче завршен 47. Светски конгрес балнеолога на којем су Специјалну болницу за рехабилитацију „Бања Ковиљача“(СБРБК) представљали др Александар Јокић, директор ове установе, и др Јасмина Миловановић Арсић.

Јокићу, који је члан научног комитета Међународног удружења балнеолога, основаног давне 1921. године, и то једини из бивше СФРЈ, указана је, како кажу у овој здравственој установи, највећа част у свету науке, да буде један од говорника на отварању конгреса. Другог дана заседања Јокић је представио СБРБК не само, како је рекао, као најбољи рехабилитациони центар у Србији, већ и као економски мотор развоја локалне заједнице.

За представнике СБРБК организован је обилазак највећег и најстаријег санаторијума за рехабилитацију деце у Румунији. Санаторијум који обележава 125. година пословања, располаже са 180 кревета намењених само деци, а за одрасле 800 кревета који су резервисани две године унапред.

На завршној вечери др Јокићу је уручен сертификат о специјалном признању Конгреса и објављено је да ће 48. Светски конгрес балнеолога, први пут у историји српске балнеологије, бити одржан у Бањи Ковиљачи.

В. М.

Фото: Специјална болница

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Шлем, па у школу

СУТРА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ – И за младе и за старије

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )