СТУДЕНТИ ТУРИЗМА У ПОСЕТИ ЛОЗНИЦИ – Азбука српског туризма

Четрдесетак студената Високе туристичке школе (ВТШ) Академије струковних студија у Београду данас је, са професорима, стигло у Лозницу на дводневну стручну екскурзију и најпре посетило Туристичку организацију града Лознице (ТОГЛ). Како је рекао др Владимир Павковић, руководилац ВТШ, наш град није случајно изабран за ово путовање.

– Лозница нашим студентима може да покаже много примера добре праксе, што и јесте циљ стручних екскурзија, попут ове. Жеља нам је да покажемо како треба да изгледа туристичка привреда, а Лозница је заиста пример како у туризму Србије треба да се ради и многи би од ТОГЛ могли да уче. Није довољно само имати туристичке потенцијале, Лозница има и природне и културне, већ их треба и валоризовати, односно приближити туристима, а то овај град ради на сјајан начин. Лозница је позната широм Србије и изван ње, што показују и бројне групе новинара који овде долазе, као и бројне манифестације које се овде организују. Велико ми је задовољство што су наши студенти овде и што могу да виде примере добре праксе који постоје и у Србији – казао је Павковић.

Владимир Павковић

Како каже, питање је да ли ће за два дана успети да виде све што су наумили, а сигуран је да неће што, наглашава, показује да је Лозница на правом путу.

– Увек треба оставити нешто што нисте видели да бисте имали разлога да дођете поново. Лозница је таква да треба увек поново доћи јер за два дана не може да се обиђе, а када поново дођемо за пола године или годину, ко зна шта ћете још осмислити. Немамо дилему да ћемо овде поново доћи, долазе и нове генерације студената и Лозница ће увек бити једна од примарних дестинација наших стручних екскурзија – рекао је руководилац ВТШ.

Студенте основних и мастер студија поздравила је Снежана Перић, директорица ТОГЛ, која је рекла да је Лозница град младих и својим садржајима привлачи и младе који желе да буду само туристи и оне који туризам изучавају као привредну грану.

Снежана Перић

– Част нам је да су будући стручњаци у туризму одабрали Лозницу за своју дводневну студијску посету зато што је наш град, како волимо да кажемо, азбука домаћег туризма. Овде се на прави начин могу упознати са свим садржајима, али и промоцијом и презентацијом туризма и нашим радом. Надам се да је ово само почетак сјајне сарадње и да ће студената из лознице бити све више у ВТШ. Лозница је потпуно отворени град и када је у питању стручна пракса и запошљавање тих младих људи. Наше потребе за стручним људима у туризму су огромне јер се туризам развија великом брзином, ту су нови објекти, нове туристичке дестинације, нови туристички производи… – поручила је Перићева.

Лозничанка Ксенија Стефановић дочекала је у Инфо-центру колеге са ВТШ и нагласила да је почаствована зато што може да их дочека у свом граду и да им покаже колика је њена љубав према Лозници. Она је навела да наш град има много тога да понуди, нарочито зато што се у њему током целе године одвијају разни догађаји, а посебно је истакла ’’Лила-Ло’’ фестивал као аутентичну манифестацију.

Ксенија Стефановић

Сарадница у настави на ВТШ Јелена Стефановић, некадашња студенткиња генерације у тој школи, казала је да воли да се врати у Лозницу јер је пореклом одавде.

Јелена Стефановић

– Задовољство ми је што смо данас дошли у моју дедовину да покажемо студентима шта све овде има да се види јер ако их као младе студенте томе научимо, они ће доводити будуће генерације туриста и препоручиваће им овај крај. Добар утисак који оставимо у ова два дана, живеће, надам се, и за остале генерације туриста – казала је Стефановићева.

Студенти ће данас и сутра обићи град, биће им показано културно наслеђе Лознице, Музеј Јадра, Бања Ковиљача, Тршић, Манастир Троноша, Гучево и етно-село ’’Сунчана река’’.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ”КУЋИ ПИСАЦА” – Гошћа из Словеније очарана Тршићем

ГРАДСКА НАГРАДА – За најбоље скоро 15 милиона динара

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )